51 yıllık Pastacılar Odası’nın en hareketli seçimi: Fatih Karaman’ın hedefinde dünya pasta ustalarıyla Uludağ’da pasta yarışması var

Pastacılar Odası’nın 1966’da kurulmuş. 51 yıllık Oda’da 12 yıldır Necip Daş başkanlık yapıyor. 8 Ocak’taki kongredeyse Pastacılar Odası’nı hareketlendirip gündeme taşıma sözü veren genç bir aday var: Fatih Karaman.
Bursa’ya özgü Bağdat Hurması tatlısının genç jenerasyon sahibi olan ve deneyimli pastacıların da desteğini alarak kendisi gibi genç bir ekiple yola çıkan Karaman’ın heyecan veren hedefleri var.
Örneğin…
Dünyadaki pasta ustalarının da davet edilecekleri Uludağ’da pasta yarışması yapmayı planlayan Karaman, ekibinden Gürcan Çelik, Nesim Ertaş, Sinan Yıldız, Günay Ataş’la ziyaretimize geldiğinde şunları söyledi:
“Odamız öksüz ve yetim olduğu için adayız. Heyecanlıyız. Hem üyelerimizin mağduriyetlerini önlemeye, hem Bursa’mız ve Uludağ’ımızın mesleğimizle katkısıyla da tanıtımına hazırız.”
Önemsediğimiz sosyal sorumluluk projelerinden bazılarını şöyle anlattı:
“Sevgi Evleri’nde kalan kimsesiz çocuklarımıza doğum günlerinde pasta yapmak istiyoruz. Ayrıca okul açıp usta yetiştirmek, Bursa’ya özgü tahinli pide ve cevizli lokumu da dünyaya tanıtmayı hedefliyoruz.”