Adaylığını açıkladığı toplantıda CHP’nin içini ve kapının önünü dolduran destekçilerine İsmet Karaca sordu: Sokakta siyaset özlediniz mi?

CHP İl kongresinin iki adayından biri olan İsmet Karaca ekibiyle birlikte ziyaretimize geldiğinde kongre sohbeti yaptık.
Adaylığını…
“Planlı değildi, fakat arzu ettiğimiz bütünleşmeyi sağlayamadığımız için aday olmam gündeme geldi. Baskı oluşunca da sorumluluk üstlenme gereği duydum” sözleriyle açıklayan Karaca, adaylığının kendisi için de sürpriz buluyor.
Bununla birlikte…
CHP İl Başkanlığı’ndaki adaylık açıklamasına çok yoğun katılım olmasından duyduğu memnuniyeti açık açık söylüyor:
“Gelen arkadaşlarımızın hepsi delegeydi. Açıklamam bittiğinde salon kadar koridorun ve partinin önünün de dolu olduğunu görünce onur duydum.”
Bu noktada…
“Sokakta toplanan kalabalığı görünce kısa bir konuşma yapma gereği duydum” dedi ve şunu aktardı:
“Oradaki arkadaşlara ‘Sokakta siyaset yapmayı özlediniz mi?’ diye sordum. Özlediklerini yüksek sesle haykırdılar. Ben de ‘Bundan sonra hep sokakta siyaset yapacağız, hazır olun’ dedim.”
Listesi için de küçük bir bilgi verdi:
“Adaylıktan çekilen Aydın Keleşoğlu yönetim listemizde olacak. Turgut Özkan ve eski il başkanımız Zafer Yıldız’a açık çek verdik. Listenin neresini isterlerse orasında olacaklar.”
Son sözü şu oldu:
“Gördüğüm kadarıyla bugüne kadar bir araya gelmeyen isimler karşı listede buluştular. Birleştirici güç özelliğimi şimdiden gösterdiğimi düşünüyorum. Kongreden de CHP bütünleşerek çıkacak.”