Başkan Aktaş açıkladı: Timsah Arena kişi başı 4.5 metrekare kapalı alanla Türkiye ortalamasının 2 katından daha büyük

Gerçi… Bugüne kadar daha çok eksikleri ile gündeme geldi, ama kamuoyunun  Timsah Arena olarak kabullendiği, resmi adıyla Bursa Büyükşehir Belediyesi Stadyumu pek çok özelliğiyle diğer stadyumlardan farklılık taşıyor.
Ne var ki…
Planlanan yollarının bitmediği, ulaşımda sıkıntı yaşandığı, otopark alanlarının henüz tam kullanılamadığı, içeride de bazı eksiklerin olması farklılıkların önüne geçtiği için gündeme gelip konuşulmasını önlüyor.
Nitekim…
Daha inşaatı bitmeden “Dünyanın Heyecan Veren Stadyumları” arasına girdiğini ve projesinin ödül kazandığını unuttuk. Çatısının Türkiye’nin ilk asma-germe sistemli stadyum çatısı olduğu da Timsahın kafası tartışmaları arasında pek gündeme gelemedi.
İşte…
Mimarisi ve hedeflenen işleviyle sembol yapı olan Timsah Arena’nın bilinmeyen bir özelliğini Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş açıkladı.
Söze…
“Türkiye’deki stadyumlarda, çim alan hariç olmak üzere kapalı bölümlerde kişi başına düşen kapalı alan miktarı 1.8 ile 2.1 metrekare arasında” diye başladı ve şunu anımsattı:
“Bugüne kadar, en fazla kişi başına düşen kapalı alan 2.5 metrekareyle Galatasaray’ın kullandığı Türk Telekom Arena’ydı.”
Şunu açıkladı:
“Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı ve Bursaspor’un kullandığı stadyumda kişi başına düşen kapalı alan tam 4.5 metrekare.”
Şunu vurguladı:
“Yani herkesten daha büyük ve Türkiye ortalamasının 2 katından fazla.”
Düşüncesi şu:
“Burası yılda yalnızca 17 maçın oynandığı ve sonra kapısına kilit vurulan yer olmamalı, bir yaşam alanına dönüşmeli. Bunu yapmamız lazım.”
Ardından…
“Bursaspor için de kalıcı gelire dönüşebilir” deyip şunları söyledi:
“Sıcak su bölgesine çok yakın, burada bir kür merkezi neden olmasın? Stadın altında belirli markaların alışveriş mağazaları neden olmasın? Spor tesisleri neden olmasın? Buralardan insanlar neden yararlanamasın?”
Sonra da şunu ekledi:
“Stadyuma ulaşan yolları, otoparkları yapıp eksikleri tamamlarız. Fakat asıl bunları yapmak lazım. Bursaspor Başkanı Ali Ay’ın da heyecanı var.”