CHP İl Başkanı Hüseyin Akkuş’a Kılıçdaroğlu’ndan ilk talimat: Belediye adaylarını belirleyin, kurultaydan sonra tanışmak istiyorum

KEMAL KILIÇDAROĞLU VE HÜSEYİN AKKUŞ
KEMAL KILIÇDAROĞLU VE HÜSEYİN AKKUŞ

KEMAL KILIÇDAROĞLU VE HÜSEYİN AKKUŞ
Hüseyin Akkuş futbol dünyasının içinden gelen bir siyasetçi olarak Görükle Belediye Başkanı ve daha sonra da İl Genel Meclisi Üyesi olarak kente hizmet etti. Geçmişte de SHP’de ilçe başkanı olarak siyaset yaptı.
7 Ocak’ta CHP İl Başkanı seçilen Hüseyin Akkuş, gelmeyi planladığı halde son dakikada kongreye katılamayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşmek üzere Ankara’ya gitti.
İlk bölümde…
Akkuş 15 dakika görüştüğü Kılıçdaroğlu’na siyasi projelerini anlattı.
Ardından…
CHP Genel Başkan Yardımcısı olan Bursa Milletvekili Prof. Lale Karabıyık ve eski il başkanı Şadi Özdemir’in de katılımıyla görüşme genişledi.
Görüşmede…
“Bursa’ya verdiğiniz önemi biliyoruz, o doğrultuda projeler hazırladık” diye başlayan CHP Bursa İl Başkanı Hüseyin Akkuş şunları sıraladı:
“Öncelikle parti örgütünü kucaklayıcı olacağız. Bursa’yı kazanmak için çok çalışacağız. Peş peşe işçi, memur, kadın, gençlik, tarım çalıştayları yapacağız. Haziran ayında da çalıştayların sonuç kurultayını toplayacağız.”
Şunu da ekledi:
“Herkesi kapsayıcı bir dille Bursa ve Türkiye’nin önüne çıkacağız.”
Bunun üzerine…
CHP lideri Kılıçdaroğlu da kongreden kazanarak çıkan Akkuş’a ilk talimatını verdi:
“Sizden şunu istiyorum: Gidin Bursa şehrini kazanın ve gelin.”
Sonra da…
Bu yönde atılacak ilk adıma işaret etti:
“Yerel seçimlerde belediye başkanı adayı göstereceğimiz arkadaşlarımızı hızlıca belirleyin. Zaman geçirmeden bu çalışmaları tamamlayın.”
Hedef de gösterdi:
“Şubat ayında kurultayımız var. Kurultaydan sonra belediye başkan adayı arkadaşlarımızla tanışmak istiyorum. Buna göre kendinizi planlayın.”
Bu sözlerden…
CHP’nin 2019 yerel seçimleri için belediye başkan adaylarını önseçimle değil merkezden belirleyeceği anlamı çıkıyor.
Ama…
Kılıçdaroğlu’nun hızlı hareket edilmesini ve seçimden 1 yıl önce adayların belirlenmesini istemesi de bize önemli geldi.