CHP kongresinde salondan yansıyan görüntünün düşündürdükleri… Partilerde siyasal içerik yerine sonuç odaklı kongreler süreci başladı

Pazar günü… Merinos’ta CHP İl kongresinin bir bölümünü Osmangazi eski ilçe başkanı meslektaşımız Yücel Akgün ve İnegöl eski ilçe başkanı Turan Neşe ile birlikte salonun en arkasından izledik.
Kürsüye çıkan İl Sekreteri Muharrem Or kongreyi açmış, İl Başkanı Şadi Özdemir de partililere veda ettiği konuşmasına başlamıştı.
Fakat…
Önümüzdeki salonda delegelere ayrılan koltukların önemli bölümü boştu.
Dahası…
Salonun çevresinde balkon olarak adlandırılan ve kongreyi izlemeye gelen partililere ayrılan bölümlerin de neredeyse yarısı boştu.
Bunun iki nedeni olabilir.
Delegeler henüz karar veremedikleri için salonun dışındaki kulislere takılıp bazı gelişmeler hakkında bilgi edinmeye çalışıyor olabilirler.
Ya da…
Delege kararlı olduğu için kongreyi izlemeye gerek görmeyebilir.
Ne var ki…
Salonun dışında da, etkileyici kalabalık ve heyecanlı topluluk göremedik.
Bu görüntü…
Son dönem CHP kongreleri için yabancı değil. Adaylar arasında tercih yapıp partinin geleceğini belirleyecek olan delegeler ne yazık ki kongreyi izlemiyorlar.
Yalnızca…
Oylamaya geçilince salona girip yeni yönetimi seçiyorlar ve çıkıp gidiyorlar. Delegelerin hepsi değil elbette, ama bazıları ne yazık ki böyle hareket ediyorlar.
O nedenle…
Salonda konuşulandan, verilen mesajdan, ya da eleştiriden haberleri olmuyor.
Nitekim…
CHP’nin 2 dönem önce Osmangazi’den başlayan boş salon görüntüsü bu defa il kongresine yansıdı.
İşte…
Babadan siyasetçi olan Akgün ve deneyimli siyasetçi Neşe ile de bunu konuştuk.
Tayyare Sineması’ndan Atatürk Caddesi’ne taşan, Atatürk Spor Salonu’nu hınca hınç dolduran kongrelerdeki yüksek katılımı ve yüksek heyecanı andık.
Hele…
O kongrelerdeki siyasi konuşmaların coşkusuna özlem duyduk.
Gelin görün ki…
Günümüzde kongreler artık siyasal içerikli değil, aday bazında sonuç odaklı hale geldi. Üstelik yalnızca CHP değil, “Şu konuşmalar fazla uzamasa, hatta hiç konuşulmasa da bir an önce gitsek” havasındaki tüm partiler için geçerli.
Bu değişim pek hayra değil!