CHP kongresine artık saatler kaldı… Kılıçdaroğlu İzmir yerine Bursa’yı tercih ettiğini söylerken ilginç bir “aday değişimi” yaşandı

Görüşme… Yılın sondan 1 önceki gününde Adana’da gerçekleşti. 30 Aralık Cumartesi günü CHP Adana İl Kongresi’ne CHP Bursa İl Başkanı Şadi Özdemir de katıldı.
Burada…
Konuşmasının bitiminde CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu salonun arkasındaki özel odada 45 dakika görüşüp Bursa’nın son durumunu anlatırken, araya giren Kılıçdaroğlu da “İl Kadın Kolları’ndaki başarıyı tebrik ediyorum” dedi
Ardından…
Bursa kongresiyle ilgili bilgi verip davetini yineledi:
“Pazar günü İzmir’in de kongresi var. İzmir’in size ihtiyacı yok, ama Bursa’nın çok ihtiyacı var. Onun için Bursa’yı tercih etmenizi istiyoruz.”
Bu yaklaşım Kılıçdaroğlu’nun çok hoşuna gitti ve “Ben de Bursa’ya gelmek isterim” dedi.
Gece Ankara’dan gelen haberdeyse “Genel Başkan Bursa kongresine gelecek gibi gözüküyor” bilgisi iletildi.
Şimdi…
Kongre hazırlıkları CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun katılımı üzerine yeniden planlanıyor.
Diğer yandan da…
Kongreye artık saatler kala CHP kulislerinde ilginç gelişmeler yaşandı. İlk adım da pazar günü Mudanya’da atıldı.
Adaylığını anlatmak için CHP Mudanya örgütünü ziyaret eden Turgut Özkan’a görüşme sırasında Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz açık açık düşüncesini söyledi:
“Bizim il başkanı adayımız İsmet Karaca. Onun adaylığını destekliyoruz.”
Sonrasında…
İl Disiplin Kurulu Başkanı Turgut Özkan’ı pazar günü yapılacak kongre için İl Başkanı Adayı olarak ikna eden, hatta Nilüfer İlçe Başkanı Mehmet Turan Tansal’ın desteğini alıp ilçelerde çalışmaya başlayan Osmangazi İlçe Başkanı İsmet Karaca üzerinde baskı oluştu.
O baskı…
Yapılan iki değerlendirme toplantısına yansıdı. Özkan’ın da katıldığı toplantılarda ilçe başkanları “risk yerine, garanti sonuç” isteyince İsmet Karaca’nın adaylığına karar verildi.
8 ilçe başkanının destek verdiği gelişmeyi İsmet Karaca şöyle açıkladı:
“Turgut Özkan bizim arkadaşımız. Yine birlikteyiz. Fakat bu süreçte çok yıpratıldı. İlçe başkanlarımızın isteğiyle benim adaylığımda birleştik.”
Şunu da ekledi:
“Hep birlikte Turgut için çalıştık, ama onun çevresinde arzuladığımız birleşmeyi sağlayamadık.”
Bu konuyu..
Turgut Özkan’
la da konuştuk. O da Karaca’nın söylediklerine benzer bilgiler verdi, “Zaman kısaydı, yeterli organizasyonu yapamadık” demekle yetindi.
Gelinen yeni noktada Karaca adaylığını bugün açıklayacak.