Faruk Çelik sahada ve formda… Yoğun programlarla gün boyu ziyaretler yapıyor, adım attığı her yerde bıraktığı izlerle ilgi görüyor

Bugünün siyasi düzeninde pek önemsenmiyor belki ama taban siyaseti yapmak ve taban siyasetçisi olmak çok kolay değil.
Dahası…
Siyasetçi tabandan geliyorsa güçlü kabul edilirdi.
Bu açıdan bakıldığında Bursa’daki taban siyasetinin son iki örneği olarak karşımıza Turhan Tayan ve Faruk Çelik çıkıyor.
İkisinin de kentin her köşesinde, mahallesinde, ilçesinde, hatta köyünde izi ve çevresi var. Ya oralara gitmişler, ya sorunlarıyla ilgilenip çare bulmuşlar.
Her kurum ve kuruluşla, her sivil toplum örgütüyle bağ kurmuşlar.
AK Parti 15 yıldır aralıksız olarak iktidarda ve kendisi de hep etkili görevlerde olduğu için Faruk Çelik biraz daha şanslı. 5 yıl Grup Başkanvekilliği yaptı, 10 yıl da Bakanlık koltuğunda oturdu.
Hükümet revizyonu sonrası bir süre gelişmeleri karşıdan izledi. Geçen hafta önce AK Parti İl Başkanı Ayhan Salman’ı ziyaret edip İl Yönetim Kurulu toplantısına katıldı, sonra da Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ı ziyaret ederek sahaya çıktı. Sonra da Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali’yi ziyaret etti.
10 günden beri her gün yoğun bir ziyaret programı uyguluyor, her gittiği yerde büyük ilgi görüyor.
Nitekim…
Uludağ OSB sorunlarını dinlediği buluşmayla güne başlayıp, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’ı ziyaret etti. Sonra Osmangazi Muhtarlar Derneği’nde muhtarlarla bir araya geldi. Akşamüstü de Sınav Koleji’nde Gıyasettin Bingöl’ün konuğu oldu.