Uludağ seferberliği… Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu önümüzdeki yıl liderlerle dünya zirvesi planlandığını açıkladı

Aslında… İpucunu 1 gün önce “Bursa’da güzel şeyler olacak” diyerek verdi, biz de Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu’nun heyecanını bu sayfalarda duyurduk.
O ipucunun yankısı Uludağ’dan geldi.
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun da katıldığı 4 Mevsim Uludağ çalıştayı, gerçekten Çavuşoğlu’nun söylediği gibi Bursa’ya müjdelere dönüştü.
İşte…
O müjdelerden bazılarını, Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu toplantı sonrası yaptığımız sohbette açıkladı.
Söze…
“Cumhurbaşkanımızın talimatları, Başbakanımızın destekleriyle Uludağ’ı ayağa kaldırma seferberliği ilan ediyoruz” diye başladıktan sonra bu yönde atılacak adımları sıraladı:
Bir…
“Uludağ bambaşka olacak. Türkiye’nin değeri olarak yeniden ayağa kalkması yanında dünyaya açıyoruz. Örneğin önümüzdeki yıl Uludağ’da devlet başkanlarının katılacağı büyük bir devlet zirvesi planlıyoruz.”
Şunu vurguladı:
“Bütün bunları Cumhurbaşkanımıza arz edip onayına sunacağız.”
İki…
“Eksiklerin giderilip sorunların çözümü için Milli Parklar Genel Müdürlüğü 2 yıl bütçesinin tamamını Uludağ’a ayıracak.”
Üç…
“Otelciler ve turizmciler kayak pistleriyle ilgili bazı bürokratik sorunları aşamıyorlardı. Alınan kararlarla Uludağ’daki kayak pistleri uluslararası standartlara getirilecek.”
Üç…
“Uludağ’da yeraltına katlı otopark yapılacak, doğa hiç etkilenmeyecek.”
Dört…
“Orman ve Su İşleri Bakanlığımız, 4 mevsim Uludağ hedefi için önemli bir eksik olan Kongre Oteli’ni yapacak.”
Beş…
“Kültür ve Turizm Bakan Yardımcımız da toplantıdaydı. Uludağ’ın dünyada tanıtımı ve destinasyonu için özel planlama yapılacak.”
Ardından…
Uludağ için seferberlik kapsamında dün yapılanlardan bazılarını anımsattı:
Bir…
“Milli Park girişinde bilet nedeniyle araç kuyruğu oluşuyordu. adı verilen hızlı geçiş sistemi kurduk, artık araçlar bilet için beklemeyecek.”
İki…
“14 tesisin temelini attık. Bunlar arasında, Uludağ’ın fiziki dokusuna aykırı olmayacak ahşap görünümlü modern mimarili 4 otel de var.”
Sonra da şunu söyledi:
“Uludağ yalnızca Bursa için değil, Türkiye için önemli bir değer. O nedenle Uludağ için seferberlik kampanyası başlattık.”