Üretim fırınları 30 ve 47 yaşında olan Bursa Çimento en ileri teknoloji için Bursa’nın tek kalemde en büyük yatırımını yapıyor

Bursa’da inşaat sektörünün bu denli gelişmesinde, bölgenin tek çimento fabrikası olan Bursa Çimento’nun önemli maliyet katkısı var. Çünkü, başka illerden ya da ülkelerden gelecek çimentonun taşıma maliyeti yüksek olacaktı.
Kuşku yok ki…
Ticari bir işletme olan Bursa Çimento bunu hayır olsun diye yapmıyor, onun da üretimini pazarlamasından dolayı kazancı var.
Fakat…
Bursa’nın sermayesiyle büyüyen Bursa Çimento’nun kentle bütünleştiği de yadsınamaz bir gerçek.
Nitekim…
Bursa Çimento Genel Müdürü Osman Nemli ile konuşurken,  kente sorumluluk duygusuyla planladıkları büyük yatırımı öğrendik.
“Üretim yaptığımız fırınların biri 30, biri 47 yaşında” diyen Nemli şuna işaret etti:
“Fırınlarımız zaman içinde modernizasyonlarla fiziksel olarak verebileceklerini verdiler ve artık sonuna geldiler. O nedenle teknolojiyi yenilemek istiyoruz.”
Yatırımı da açıkladı:
“120 milyon liralık yatırım planlaması yaptık. Bu rakam, Bursa’da tek kalemde yapılan şu anki en büyük yatırım. 2 yıl süresince 2 bin kişiye de artı istihdam sağlayacak.”
Ardından…
“Büyüyen Bursa için Bursa Çimento’nun büyümesi gerekiyor” dedi ve şu noktada iddia ortaya koydu:
“Bu kapasite artırımı projesi değil. Biz çevremizle birlikte yaşıyoruz. Onun için de teknolojimizi yenilemek istiyoruz. En önemlisi de çevresel etki açısından önümüzdeki 100 yılın fabrikasını yapıyoruz.”
Şunu da ekledi:
“Dünyadaki en iyi ve en ileri teknolojiyi kullanacağız.”