Çocuklara karşı işlenen suçların nefrete dönüştüğü süreçte çocukluğunu yaşayamayan çocuklar için 2018 Çocuk İşçiliği ile Mücadele Yılı olarak ilan edildi

Toplumun gündeminde çocuklara karşı işlenen suçlar konusu tepkiyi ve nefreti büyüttü. Bir yandan da çocukluğunu yaşayamayan çocuklar konusu toplumsal bir yaraya dönüştü.
İşte…
Bu konuyla ilgili olarak Başbakan Binali Yıldırım imzasıyla yayınlanan genelgede 2018 Çocuk İşçiliği ile Mücadele Yılı olarak ilan edildi.
Genelgede şu ifadeye yer veriliyor:
“Çocukların zihinsel, bedensel ve sosyal gelişimini olumsuz yönde etkileyen çocuk işçiliği, küresel ve ulusal çapta önemli sorunların başında gelmektedir. Çocuk işçiliği ile mücadeleye özel önem atfeden ülkemiz, uluslararası kuruluşların çocuk hakları ve çocuk işçiliği konusundaki kararlarını, ülke ihtiyaçları ile birleştirerek kendi mevzuatını ve politikalarını oluşturmuştur.”
Bu doğrultuda…
2023 hedefleri doğrultusunda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı koordinasyonuyla Çocuk İşçiliği ile Mücadele Ulusal Programı’nın yürürlüğe girdiği de duyuruldu.