Yerel demokrasi adına CHP İl Başkanı Akkuş’un çağrısı: Ülkelerin olduğu gibi kentlerin de demokrasisi olmalı

CHP İL BAŞKANI HÜSEYİN AKKUŞ
CHP İL BAŞKANI HÜSEYİN AKKUŞ
CHP İL BAŞKANI HÜSEYİN AKKUŞ

Şunu her zaman savunuyoruz… Yaşamın her alanında rekabet olmalı. Üretimde, ticarette, sporda, sanatta daha iyi olabilmek için rekabete gereksinim var.
Aynı durum…
Siyaset için de geçerli. Çünkü demokrasilerde iktidarlar kadar çalışkan muhalefete de gereksinim var. Üreten, eleştiren, doğruyu gösteren muhalefet anlayışı iktidar için hata yapmadan hizmet üretmeyi getirir.
O nedenle…
Muhalefetin canlılığı, hele siyasi rekabet anlamına gelen “biz daha iyisini yaparız” iddiasıyla ortaya koyduğu performans iktidarın da daha çok proje ve daha iyi hizmet üretmesini sağlar.
Nitekim…
CHP İl Başkanlığı’nın Büyükşehir Belediyesi 2017 yılı çalışmalarını parti örgütüyle paylaştığı toplantıda bunu gördük.
Gerçi…
Toplantının cumartesi sabahı erken saatte olması nedeniyle katılım düşük kaldı, ama böyle toplantılar yerel demokrasi adına önemli.
CHP Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Lale Karabıyık ile Bursa milletvekilleri Dr. Ceyhun İrgil, Erkan Aydın ve Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’in de katıldıkları toplantının açılışında CHP İl Başkanı Hüseyin Akkuş tam da bunu tanımlayan çağrı yaptı:
“Ülkelerin olduğu gibi kentlerin de demokrasisi olmalı. Çünkü, kentlerin yaşayan mekanizmalar olduğunu bilmezseniz siyaset yapamazsınız.”
Sonrasında…
30 Mart 2019’da yapılacak yerel seçimde Bursa’yı kazanma iddiasını tekrarladı ve kazandıklarında nasıl bir yönetim sergileyeceklerini açıkladı:
“Baskı kuran, ele geçiren değil, paylaşan olacağız. Böyle Bursa mümkün.”
Ardından…
Geride kalan kurultayla ilgili parti içinde süren tartışmalara yönelik uyarı yaptı:
“CHP kendi iç demokrasisini geliştiren bir parti, ama kurultayın sosyal medyada tartışılmaya devam etmesi doğru değil. Biz geçmişte de genel başkanlarımızı beğenmeyip hep eleştirdik, ama unutmayın ki 1946’dan beri Türkiye’yi yönetemiyoruz.”
Şunun da altını çizdi:
“2019 son viraj, gerçek anlamda kırılma noktası.”
Sözlerinin sonunda dileğini de mesaj olarak dile getirdi:
“Bursa Nutku’na sahip çıkacağız. Mustafa Kemal’in anılarını değil, düşüncelerinin siyaset arenasında olması dileğiyle…”