CHP’de yerel seçim hazırlığı başladı: İl Başkanı Akkuş konuşulan adaylar olduğunu, mayısta her şeyin belli olacağını açıkladı

CHP İL BAŞKANI HÜSEYİN AKKUŞ
CHP İL BAŞKANI HÜSEYİN AKKUŞ
CHP İL BAŞKANI HÜSEYİN AKKUŞ

Pazartesi akşamı CHP İl Başkanı Hüseyin Akkuş il yönetim kurulu üyeleri ve ilçe başkanlarıyla değerlendirme toplantısı yaptı.
Ertesi sabah saat 09.00’da telefonu çaldı. Arayan partili doğrudan şunu sordu:
“Akşam 5 ilçede belediye başkanı adayını belirlemişsin, ilk sırada Mudanya için Hayri Türkyılmaz varmış.”
Aynı soruyu biz de sorduk. Akkuş da telefonda verdiği cevabı tekrarladı:
“Nereden çıktı bu anlayamadım. Böyle bir şey konuşulmadı. Adı tartışılan, ya da açıklanması kararlaştırılan kimse de olmadı.”
Bu noktada…
“Yalnızca Gemlik İlçe adayını açıklamak istediğini söyledi” dedi ve şu bilgiyi verdi:
“Gemlik İlçe yönetimi Uğur Sertaslan arkadaşımızın aday olmasını istiyor. Biz de il olarak soğuk bakmıyoruz. Hatta aynı düşünüyoruz, uyuşuyoruz.”
Devam etti:
“Toplantıda şunu söyledim: Böyle bir açıklama için süreç uygun değil. Genel Başkan’la, Genel Merkez’le, ilçemizle konuşup ortaklaştırmamız ve olgunlaştırmamız gerekiyor. Fakat şu an böyle bir şansa sahip değiliz.”
Nedenini de söyledi:
“Kamuoyu araştırmaları yapmamız ve elimizde veri olması gerekir. O araştırmalara yeni başlıyoruz. Biz de yapacağız, Genel Merkez de yapacak. Genel Başkan ve örgütle konuşmadan da aday açıklamak doğru olmaz.”
Ardından…
“Hayri Türkyılmaz benim arkadaşım. Şu ara yoğunluk nedeniyle bir araya gelemiyoruz, ama elbette oturup konuşacağız” dedi ve sürece işaret etti:
“Mayıs ayı içinde tüm bu çalışmalar bitmiş olacak. Adayları konuşmaya o zaman başlayabileceğiz.”
Sonra…
Yeniden başa döndük ve 5 ilçede aday konusunu bir daha konuştuk. CHP İl Başkanı Akkuş’un cevabı şu oldu:
“Seçim hazırlığına başladığımız doğrudur. Üstelik 17 ilçede birden çalışma yapıyoruz. Bazı ilçelerimizi revize ediyoruz, bazılarının yeri değişiyor.”
Şunu da ekledi:
“Bütünşehir’i kazanmak istiyoruz. 17 ilçede birden çalışıp seçim hazırlığı yapıyoruz, fakat belirlenen ya da açıklama noktasına gelen aday yok.”
Mesajı şu:
“Kamuoyu araştırmalarını yapmadan, örgütle, Genel Başkan’la ve Genel Merkez’le görüşmeden aday adı açıklamayacağız.”