Gemliklileri tedirgin eden KHK hatası yasayla düzeltiliyor, hedef arazilerin devrini 2-3 ayda tamamlayıp temel atma aşamasına gelmek

AK PARTİ BURSA MİLLETVEKİLİ İSMAİL AYDIN
AK PARTİ BURSA MİLLETVEKİLİ İSMAİL AYDIN
AK PARTİ BURSA MİLLETVEKİLİ İSMAİL AYDIN

Az değil… 6 yıldır Gemlik’teki taban arazisi konusuna sorun olmadan çözüm bulmaya uğraşıyor. Bu nedenle de TBMM’de iki dönemdir yeni yapılaşma alanları için uğraş veriyor, Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz’la birlikte kapı kapı geziyor.
Kısacası…
Gemlik’i tehdit eden sorunun yıllardır takipçisi olan AK Parti Bursa Milletvekili İsmail Aydın çözüm için atılan adımların sıklaşması için de başlattığı sorumluluğunu sürdürüyor.
Nitekim…
OHAL Kararnamesi’yle soruna çözüm aranırken, kararname metninde yer alan ‘nakil’ kelimesi yüzünden doğan sıkıntının aşılmasında siyasi irade olarak Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu çözüm için Bakanlar Kurulu düzeyinde çok önemli katkı koyuyor.
Bursa Milletvekili Aydın da kurumlar arası ilişkileri sağlıyor.
Kararname metninden nakil kelimesini çıkaracak yasa değişikliği ile ilgili gelişmeleri anlatırken şunu söyledi:
“Kararnamede yer alan nakil kelimesinden kaynaklı ‘Gemlik taşınıyor’ algısı oluşunca Gemlik kamuoyu rahatsız oldu. Biz de bu durumu en hızlı şekilde yasa değişikliğiyle telafi etmek istedik. “
Gelişimi de anlattı:
“O günlerde Bütçe Plan’ın bir torba yasa hazırlığı vardı. Zaman kaybetmemek için o yasa içinde değişikliği Meclis’e getirmek istedik. Fakat Orman ve Su İşleri Bakanlığı kendi yasasıyla düzeltme yapmak istedi.”
Bugün durum şu:
“Orman Bakanlığı’nın hazırladığı torba yasa içinde Gemlik’le ilgili maddeden nakil kelimesini çıkarıyoruz. Torba yasa teklifi şu an TBMM Tarım Komisyonu’nda görüşülüyor.”
Sonra da umut verdi:
“Yasa önümüzdeki hafta, ya da en geç bir sonraki hafta Meclis genel kurulundan çıkar. Orman ve Su İşleri Bakanlığı da devredilecek arazileri 2-3 aya kadar belirler, hatta devirlerini de yapar.”
Şunu da ekledi:
“Sürecin çok hızlı işleyeceğine inanıyorum. 2-3 ay sonra arazilerin devri bittiğinde, hemen temel atma aşamasına gelinir. Bütün bunlar çok kısa sürede tamamlanır.”
Nedenini de söyledi:
“Çünkü Gemlik’te kaybedecek zamanımız yok. Hızlı hareket etmeliyiz.”