Muhalefet cephesindeki Abdullah Gül’le cumhurbaşkanı seçimini ikinci tura bırakma lobisine karşı AK Parti de seçimi öne almayı konuşuyor

RECEP TAYYİP ERDOĞAN VE ABDULLAH GÜL
RECEP TAYYİP ERDOĞAN VE ABDULLAH GÜL

Ankara’daki siyasi gelişmelerin içinde olan kulağı delik dostumuza, seçimler zamanında yapılacak mesajına karşı erken seçim beklentisini sorduk.
Şunu söyledi:
“AK Parti adım atmadan önce toplumun eğilimini önemsiyor. O nedenle anketleri çok dikkatli okuyor.”
Şu bilgiyi verdi:
“Anketler şu an AK Parti için olumlu atmosfer gösteriyor. Afrin’den gelen haberlerin de toplumu olumlu etkilediği görülüyor.”
Rakam da var:
“AK Parti Genel Merkezi’nde yüzde 55’e ulaşıldığı konuşuluyor.”
Planı şöyle özetledi:
“Bazı partiler stratejilerini Cumhurbaşkanı seçiminin ikinci tura kalması üzerine kuruyorlar. Onun için de Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın oyunu ilk turda yüzde 48’de bıraktırmayı hedefliyorlar.”
Üzerinde durduğu şu:
“Bu hesabı yapanların gönüllerinde Abdullah Gül’ün Recep Tayyip Erdoğan’a karşı aday olması var. Erdoğan’ın önünü böyle kesebileceklerini düşünüyorlar.”
Düşüncesi şu:
“Gül’ün oylarının yüzde 35’in altına düşmeyeceği görülüyor. Yani ciddi bir rakip.”
Şuna dikkat çekti:
“HDP’nin aday çıkarması da AK Parti’ye gelebilecek oyları etkiler. Zaten amaç da bu. HDP de taktiksel adayla ikinci tur lobisinde yer alıyor.”
Yorumu şu:
“Ortam olumluyken AK Parti’nin bir an önce seçime gitme isteği biraz da bu hesaplardan kaynaklanıyor. Yani, karşı hamle söz konusu.”