24 Haziran için önseçimsiz ama istişareli sürece göre yol haritası çizen CHP, Bursa’da 2 bölgeden 12 milletvekili hedefliyor

CHP İL BAŞKANI HÜSEYİN AKKUŞ 1
CHP İL BAŞKANI HÜSEYİN AKKUŞ 1
CHP İL BAŞKANI HÜSEYİN AKKUŞ

Açıkçası… Erken seçim beklentisi genel olarak vardı, ama 24 Haziran’da seçim kararı alınacağını kimse beklemiyordu. Sürpriz karar, siyasi partileri hazırlıksız yakaladı.
Nitekim…
Perşembe günü 8.5 saatlik toplantı yapan, cumartesi günü de örgüt toplantısında bir araya gelen CHP, bir yandan salı günü yapılacak Parti Meclisi toplantısında alınacak kararları beklerken, seçim için Bursa’da kolları sıvadı.
İlk kararları da…
Cuma akşamı Olay Televizyonu’ndaki Her Açıdan programında konuk ettiğimiz CHP İl Başkanı Hüseyin Akkuş açıkladı.
Söze…
“Erken seçim olabileceğini bekliyorduk, ama baskın seçim sürpriz oldu” diye başlayan Akkuş, parti örgütünün bütün olarak hareket etmesini önemsiyor.
İlçelerin ana kademeleri yanında kadın ve gençlik kollarıyla toplantı yaptıklarını, üzerinde çalıştıkları erken seçim eylem planını son olarak İl Yönetim Kurulu’nda ele alacaklarını ifade etti.
Sonra da…
Yerel seçime yönelik belediye başkanı adaylarını belirleme sürecini erken seçim hazırlıklarına döndürdüklerini söyledi ve ekledi:
“Görünüşe göre, süre çok kısa olduğu için partimizin olmazsa olmaz gördüğü önseçim yapılamayacak. Zaten seçim kararı da CHP’de önseçim olmazsa kaos çıkacağı düşünülerek alındı, ama o kaos çıkmayacak.”
İlk karar şu:
“Önseçim olmazsa, ki buna zaman yeterli değil, temayül ve örgütle istişare yoluyla aday listeleri oluşturulacak.”
Ardından…
17 ilçe örgütü olarak yekvücut hareket ettiklerini vurgulayıp şunu açıkladı:
“Bizim 5 milletvekilimiz var ve arkadaşlarımızın 5’i de çok başarılı. Önseçim olmazsa bu 5 arkadaşımızın yeniden aday gösterilmelerini Genel Merkez’e önereceğiz.”
Hedefi de açıkladı:
“CHP olarak bu seçimde Bursa’da 2 bölgeden 6’şar olmak üzere 12 milletvekili çıkarmayı hedefliyoruz. 5 arkadaşımızın dışındaki adaylar da örgütle istişare edilerek belirlenecek.”
Şu bilgi önemli:
“Genel Merkez’le görüşmemizde, listede Bursa dışından aday olmayacağı söylendi.”
Bu noktada…
“Aday mısınız?” sorusuna şu cevabı verdi:
“Bugüne kadar verdiğim sözü hep tuttum, bundan sonra da tutacağım. İl kongremizde aday olmayacağımı söyledim, bu sözüm geçerli.”
Şunun da altını çizdi:
“Genel Başkanım istese bile asla aday olmayacağım.”

ÖNEMLİ NOT: CHP İl Başkanı Hüseyin Akkuş düşüncelerini açıkladığında, yeniden aday gösterilmesini önerecekleri 5 milletvekilinden 2’si Meclis’te grup kurulmasını sağlamak için İYİ Parti’ye geçmemişlerdi, ama CHP Bursa örgütünün yaklaşımı değişmedi.