Amacının Bursa’nın gündeminden trafiği çıkarmak olduğunu söyleyen Başkan Aktaş’ın İhtisas Kavşağı formülü: Üstü katlı, altı da akıllı!

CAVİT ÇAĞLAR VE BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI ALİNUR AKTAŞ 1
CAVİT ÇAĞLAR VE BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI ALİNUR AKTAŞ 1

Göreve geleli 5.5 ay oldu… Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş çok hızlı başladığı görevinde, tempoyu arttırarak devam ediyor. Bunu söylerken, 13.5 yıllık İnegöl Belediye Başkanlığı deneyimiyle görev hakimiyetinin de arttığını eklemek gerekiyor.
Nitekim…
Devlet eski Bakanı Cavit Çağlar’ın yaptığı “hayırlı olsun” ziyaretine iade-i ziyaret için geldiği Olay’da 5.5 aylık değişimini de gözlemledik.
Bu da…
Problemli ya da eksik konularda ürettiği çözümlerle kendini gösteriyor.
Yine de…
Gündeminde trafik başta olmak üzere değişmeyen bazı konular var.
“Aslında Bursa gibi bir şehrin trafik sorunu olmaması gerekir” diye başlayıp şunları söyledi:
“Trafikle ilgili, ‘Birkaç kavşak düzenlemekle sorun hallolmaz’ kanaati var. Elbette tek çözüm bu değil. Sorunlu yerlere müdahale ediyoruz. Kestel-Görükle arasında ahenk oturtuluyor. Güzel gelişmeler oluyor.”
Ardından…
Sorunlu yerler arasında saydığı Ankara Yolu ile Ertuğrulgazi’ye çıkan Prof. Dr. Fethi Tezok ve Yakın Çevre Yolu’na inen 11 Eylül Bulvarı’nın kesiştikleri Yüksek İhtisas Hastanesi Kavşağı’na işaret etti:
“Burada büyük bir yoğunluk var. Katlı yol yaparak yığılmayı ve sıkışıklığı önlemeyi hedefliyoruz.”
Üstelik…
Yıldırım Belediyesi Yunus Emre Spor Kompleksi’nden başlayıp Prof. Dr. Fethi Tezok Caddesi’ne kadar uzanan bir koridor içinde çözüm ele alınıyor:
“Yüksek İhtisas’ta kuzey-güney arasında ciddi bir sirkülasyon var. Bu geçişi kavşağın üstünden asma köprüyle sağlayacağız.”
Bu noktada…
İnişteki eğimin asma köprü için elverişli olduğunu vurgulayıp şunu da ekledi:
“Üstten katlı yolla kavşak kuzey-güney istikametinde aşılırken, altta da ortadaki adayı kaldırıp akıllı kavşak uygulamasını buraya da getireceğiz.”
Dinlerken…
Burası için Cüneyt Karlık’ın Yıldırım Belediye Başkanı olduğu dönemde köprülü kavşak projesi hazırlandığını, ancak dönemin Büyükşehir Belediyesi yeterli bulmadığı için uygulamaya geçilemediğini; 2 yıl önce de Büyükşehir tarafından yeni bir köprülü kavşak projesi hazırlandığını anımsadık.
O proje de Yüksek İhtisas Hastanesi bahçesinden dönüş kolu öngörüyordu.
Aktaş’ın yaz aylarında başlamayı planladığı proje ikisinden de farklı. Kavşağın hem üstünü, hem zeminini kullanan farklı bir model olması yanında, hastane bahçesine de girmiyor.
Son sözü de şu oldu:
“Bursa’nın gündeminden trafiği kaldırmak istiyoruz.”