Bahçeli 26 Ağustos’ta erken seçim çağrısı yaparak siyasi gündemi salladı, ama AK Parti kurultayı “erken seçimin şifresi” olmaya devam ediyor

CUMHURBAŞKANI RECEP TAYYİP ERDOĞAN VE MHP GENEL BAŞKANI DEVLET BAHÇELİ
CUMHURBAŞKANI RECEP TAYYİP ERDOĞAN VE MHP GENEL BAŞKANI DEVLET BAHÇELİ

Siyaset kulisleri için sürpriz olmadı… MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 2002 ve 2015 Kasım seçimleriyle 2016’daki referandum sürecinde olduğu gibi yine erken seçim çağrısı yaptı ve siyasetin gündemini salladı.
Gelişmelerden sonra, Ankara’da yaşayan kulağı delik dostumuzu arayıp bu kez süreci sorduk.
Söze…
“Bahçeli 26 Ağustos’ta seçim önerince MHP Grubu’ndan büyük destek gördü, siyaset gündemi sarsıldı” diye başlayıp iki noktayı anımsattı:
Bir…
“Cumhurbaşkanı çağrı sonrası AK Parti Grubu’nda konuşurken, daha önce hazırlanmış metni değiştirme gereği duymadı. Gerçi 2 kez seçim tarihi olarak 3 Kasım 2019’u işaret etti, ama bunlar Bahçeli’ye cevap değildi, önceden hazırlanmış metindeki ifadelerdi.”
İki…
“Bahçeli’nin konuşması sonrası Adalet Bakanı Abdülhamit Gül’ün MHP Grubu’na gidip erken seçim önerisiyle ilgili bilgi alması önemli.”
Yorumu şu:
“AK Parti ilgisiz değil. Fakat Bahçeli’nin ne düşündüğünü, planının ne olduğunu tam anlamak istiyor. İlgisiz olsaydı, Adalet Bakanı’nı erken seçimi öğrenmeye göndermezdi.”
Yani…
“Görünen o ki, AK Parti ilgisiz değil. Fakat ipin ucunu bırakmadan temkinli yaklaşmak istiyor. Çünkü sorumluluğu var ve riski de AK Parti üstlenecek.”
Şunu da ekledi:
“O nedenle, AK Parti kurultayı erken seçim şifresi olmaya devam ediyor.”