Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın İzmir’den başlayacak miting programında Bursa da var, ama ramazan nedeniyle “miting gibi iftarlar” planlanıyor

BURSA MİTİNG
BURSA MİTİNG

Önümüzde… Tam 62 gün var. Seçim sandığı bu kadar yakın olunca, doğal olarak hazırlıklarından yöntemlerine, kampanyalarından aday listelerine kadar seçimi ilgilendiren her konu için hızlandırılmış planlar yapılıyor.
Üstelik…
Sürenin kısalığı yanında, 15 Mayıs’tan itibaren ramazan başlayacak. Sandık için kalan sürenin yarıdan biraz fazlası da ramazan ve bayram ile geçecek.
Geçmişte…
Ramazan geldiğinde manevi duygular yoğunlaştığı için günlük yaşamın temposu düşerdi. Aynı şekilde siyasetçi de ortadan çekilir ve daha çok iftar sofralarıyla teravihten sahura kadar olan sürelerde kendini gösterirdi.
Oysa…
Bu ramazan hem siyaset dünyası için, hem onları izleyen toplum için hiç de alışıldığı gibi geçmeyecek. Seçimin finaline rastlayanı ramazan ve bayram trafiği, belki de sandıktan çıkacak sonuçta da etkili olacak.
O nedenle…
Siyasi partiler plan ve program yaparken ramazan gerçeklerini de göz ardı etmiyorlar. Başka bir ifadeyle söylemek gerekirse, ramazan gelenekleriyle siyaset işleyişini birleştirecek formüller üretiyorlar.
Örneğin…
Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu ile sohbet ederken, “Hem süre çok kısa, hem ramazan… Bu süreçte alıştığımız meydan mitingleri olur mu?” diye sorduk.
Düşüncesini şöyle ifade etti:
“Teşkilatlar zaten iftar programları yapıyorlardı. O programları miting gibi iftarlara dönüştürürüz.”
Bundan da…
Sürenin kısalığı ve vatandaşı ramazan günü oruçluyken meydana toplamanın zorluğu siyasi partileri yeni formüllere yönlendiriyor. Toplu iftarlar bu nedenle önemli hale geliyor.
Bununla birlikte…
Yerelde eski nokta mitinglerinin yerini alacak iftar mitingleri için hazırlık yapılırken; elbette siyasetin festivali olan, gövde gösterisi yanında toplumun coşkusunu ölçmeye yarayan meydan mitingleri de tümüyle iptal edilmiş değil.
Gerçi…
Diğer partilerin program ve hazırlıklarıyla ilgili henüz bir ipucu yok, ama AK Parti seçim takvimi yavaş yavaş şekillendiriyor.
Bu kapsamda…
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, aralarında Bursa’nın da olacağı meydan mitinglerine 10 Mayıs’ta İzmir’den başlayacağı ve bu yönde AK Parti Genel Merkezi’nde hazırlıklar yapıldığı kulağımıza geldi.
Fakat…
Henüz kesinleşmiş bir şey yok.