Deniz havası almak isteyenlerle yaz-kış yoğunluk yaşayan hafta sonları da adım atılamayan Mudanya trafiğine düzenleme önlemi komisyonda

MUDANYA BELEDİYE BAŞKANI HAYRİ TÜRKYILMAZ
MUDANYA BELEDİYE BAŞKANI HAYRİ TÜRKYILMAZ
MUDANYA BELEDİYE BAŞKANI HAYRİ TÜRKYILMAZ

Herkes biliyor… Bursa merkezde yaşayanlar deniz havası almak istediklerinde en yakın sahil olan Mudanya’ya koşuyorlar. Yolun yakın ve güzel olması da bu ilgiyi arttırıyor.
Ne var ki…
Bu ilgi de Mudanya’da ciddi bir trafik sorununa yol açıyor.
Yaz mevsimleri zaten trafik yoğunluğu yaşayan Mudanya, artık her mevsim güzel havalarda hafta sonları girilemeyen ve çıkılamayan kente dönüşüyor.
Bunun yanında…
Yakın zaman öncesine kadar yazlık sahil beldesi özelliği taşıyan Mudanya, kente yakınlığı nedeniyle ana yerleşim merkezleri arasına girdi. Yazlık evler de son yıllarda hızla kalıcı konuta dönüşüyor.
Yazları 400 bin kişinin yaşadığı Mudanya’nın sürekli nüfusu 90 bine yaklaştı.
O bakımdan…
Mudanya’ya gidiş geliş trafiği artık kış aylarında da arttı ve sabah işe gidip akşam Mudanya’ya dönenlerle trafik yoğunluğu oluştu.
Bu gelişmenin getirdiği yoğunluk yaz ve hafta sonu trafiğiyle birleştiğinde Mudanya için trafik kâbusu ortaya çıkıyor.
İlçeye giriş yolu olan ve İskele Meydanı’ndan başlayan yol trafiği taşıyamıyor ve daha Burgaz Kavşağı’ndan itibaren trafik tıkanıyor.
İşte…
Bu sorunun çözülmesi için geçen yıl Büyükşehir Belediyesi’ne çağrı yapan Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz çözüm için bu kez proje üreterek harekete geçti.
Proje…
İskele Meydanı’ndan başlayan giriş yolunun trafiğe kapatılmasını öneriyor. Yayalaştırılacak bu yol yerine araçlar, halen dönüş yolu olan İpar Caddesi’nden belediye binası arkasına kadar ilerleyecekler.
Dönüşler de yamaçlara yakın bölgedeki Lise Caddesi’nden olacak.
Hazırlattığı projeyi Büyükşehir Belediyesi’ne verdiğini açıklayan Türkyılmaz hafta sonları 140 bin aracın Mudanya’ya giriş yaptığına dikkat çekerek şunu söyledi:
“Projemizi Büyükşehir Belediyesi’ne verdik. Kendileri yapabilirler, ya da izin verirlerse Mudanya Belediyesi olarak biz yapmaya hazırız. Bunu da bildirdim.”
Şunu da ekledi:
“Aldığım bilgiye göre projemiz UKOME alt komisyonuna incelenmek üzere gönderilmiş. Bu da beni umutlandırdı.”