Gemlik ve Gürsu için kararını veren CHP belediye başkan adaylarını Kılıçdaroğlu ile tanıştırmak için tam kadro Ankara’ya gidiyor

CHP İL BAŞKANI HÜSEYİN AKKUŞ
CHP İL BAŞKANI HÜSEYİN AKKUŞ
CHP İL BAŞKANI HÜSEYİN AKKUŞ

Görünen o ki… Bursa CHP salı günü Ankara’ya tam anlamıyla çıkarma yapacak. Üstelik, bu yolculukta 30 Mart 2019 yerel seçimine yönelik ilk belediye başkanı adayları da olacak.
Programa göre…
CHP İl Başkanı Hüseyin Akkuş başta olmak üzere, il yönetim kurulu üyeleri, ilçe başkanları topluca Ankara’ya gidecekler.
Ayrıca…
Gemlik ilçe örgütünün belediye başkanı adayı görmek istediği Uğur Sertaslan ile Gürsu ilçe örgütünün aday olarak kararlaştırdığı Funda Pekiner Türkcoş da olacak.
Bursa heyeti…
Önce TBMM’deki CHP Grup Toplantısı’na katılıp Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nu dinleyecek. Öğleden sonra da iki görüşme var.
İlkinde…
Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan ve Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun’la bir araya gelip, adayların belirlenmesi kriterlerini konuşacaklar.
Ardından…
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ziyaret edilecek. Bu ziyarette Uğur Sertaslan 2019’daki Gemlik Adayı olarak, Funda Pekiner Türkcoş da yine 2019’un Gürsu Adayı olarak ile tanıştırılacak.
Aslında…
Sertaslan ve Türkcoş’un adaylıklarının ilçe örgütleri tarafından istendiğini CHP İl Başkanı Hüseyin Akkuş açıklamış, biz de 15 Mart 2018 günü bu sütunlarda yer vermiştik.
Gelişmeleri Akkuş şöyle özetledi:
“İlçe örgütlerimiz daha önce bu arkadaşlarımızın adaylıklarıyla ilgili isteklerini söylüyorlardı. Fakat belli aşamaları geçmemiz gerekiyordu. Şimdi bunu yapıyoruz.”
Şu bilgiyi verdi:
“Perşembe akşamı il yönetim kurulu ve ilçe başkanları olarak toplandık. İlçe örgütlerinin aday olmalarını istediği iki arkadaşımızla tanıştırdık.”
Ardından…
“Böylece adaylık süreci başlamış oldu” dedi ve şöyle devam etti:
“Gemlik ve Gürsu’da seçim kazanma olasılığı yüksek 2 arkadaşımızla Ankara’ya gidiyoruz, Genel Başkanımızla tanışacaklar. Sonra da ara ara diğer ilçelerimizin adaylarını götüreceğiz.”
Şunu da ekledi:
“10-12 ilçemizde daha aday isimleri konuşuluyor, ama henüz kesinleşmedi. Karar verildikçe gruplar halinde arkadaşlarımızı Ankara’ya götüreceğiz.”
Hedefi de açıkladı:
“Mayıs ayı sonuna kadar tüm ilçelerde adaylarımızı belirlemek istiyoruz.”