Karacabey yakınlarına planlanan uydukente ulaşım için erken uyarı: Otoyolu kullanacaklar evlerine gitmek için ücret ödemek ister mi?

KARACABEY TEKNOSAB BÖLGESİNE UYDUKENT
KARACABEY TEKNOSAB BÖLGESİNE UYDUKENT
KARACABEY TEKNOSAB BÖLGESİNE UYDUKENT

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş cuma günü Devlet eski Bakanı Cavit Çağlar’ı iade-i ziyaret için geldiğinde, kentin yeni dönem planlamasına ilişkin düşüncelerini de anlattı. Heyecan duyduğu planlar arasında Karacabey yakınlarında düşündüğü uydukent özel önem taşıyor.
Kuşku yok ki…
Kentin batısındaki Badırga’daki Deri OSB, tekstilcilerin gideceği TOSAB, KOTİYAK gibi sanayi bölgeleri ile birlikte TEKNOSAB istihdamın yanı sıra önemli bir iskan cazibe merkezi oluşturacak.
Zaten…
O nüfus dikkate alınarak bu planlamalar yapılıyor ki büyüyen ve kabına sığamadığı için sorunlar yaşayan Bursa’nın geleceği adına atılacak en önemli yeni kent adımı da bu olacak.
Sohbette…
Olay Medya yönetici ve yazarları olarak Başkan Aktaş’ı dinlerken biraz gerilere gittik. Bu sütunların okurları, Recep Altepe döneminde TEKNOSAB çevresine “Gürsu büyüklüğünde 2 uydukent planlandığını” 7 Mayıs 2017 ve 4 Haziran 2017 günü okudular.
Başkan Aktaş’ın geçtiğimiz hafta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yaptığı görüşmede bu konuya destek alması, kararlılığı açısından önemli.
İşte…
Tam bu noktada Bursa’nın sorunları için kafa yoranlardan biri olan Çevre Mühendisi Meftun Tayan’la yaptığımız sohbette söyledikleri aklımıza geldi.
Demişti ki:
“Büyükşehir Belediye Başkanımızın Karacabey-TEKNOSAB bölgesinde 200 bin nüfuslu yeni bir kent için kararlı olduğunu görüyoruz. Fakat bu uydukentlerin anakentle ulaşımı yalnızca Karacabey Yolu’na bırakılırsa ortaya büyük sorunlar çıkar. Otoyolu da ulaşımda düşünmek zorundayız.”
Yaptığı erken uyarı da şuydu:
“Otoyol gişeleri Çevre Yolu bitimine kurulursa hiç kimse evine ulaşmak için yola ücret ödemek istemez. Parayla ulaşacağı bir yerde de yaşamak istemez. O nedenle gişelerin uydukent sonrasına kurulması için şimdiden karar alınmalı.”
Örnek de vermişti:
“İzmir-Çeşme Otoyolu Güzelbahçe bağlantısı yıllarca tartışıldı. Vatandaş şehir içinde yaptığı yolculuk için otoyola ücret ödemek istemedi.”
Görünen o ki…
Yarınlarda sorunla karşılaşmamak için da şimdiden gündeme almakta yarar var.