Seçim kararı ve tarihi gibi milletvekili aday listeleri de sürprizlerle dolu olacak

Baştan söyleyelim… Daha önceden beyan ettikleri gibi AK Parti İl Başkanı Ayhan Salman ile CHP İl Başkanı Hüseyin Akkuş milletvekili adaylığı başvurusu yapmadılar.
Buna karşın…
MHP İl Başkanı Tevfik Topçu ile 1.5 ay önce kongrede seçilen İYİ Parti İl Başkanı Yüksel Yılmaz aday adayı olmak üzere istifa ettiler.
AK Parti’de İl Kadın Kolları Başkanı Gülten Kapıcıoğlu istifa etti.
Yine…
İl Çevre ve Şehircilik Müdürü Halit Turgut ile Büyükşehir Belediye Meclisi Başkanvekili Atilla Ödünç ile Zabıta Daire Başkanı Enver Karakoç istifa edenler arasında.
Gördüğümüz, ya da duyduğumuz kadarıyla AK Parti’nin yönetim kadrolarından adaylık için ayrılan pek yok. CHP’de başvurular henüz başlamadığı için bir şey söylemek kolay değil.
Yönetiminden en çok aday adayı çıkaran parti ise İYİ Parti oldu.
Çünkü…
İl Başkan Yardımcısı Levent Özeren’in yanı sıra Birgül Yıldız Günay, Ayşegül Özyiğit Gül, Zafer Milli, Yüksel Seyfun, Kemal Kaya, Dolunay Kırıcı, Fazlı Seyis, Sinem Toplan aday adayı oldular.
Genel İdare Kurulu Üyesi Hasan Toktaş, İbrahim Alagöz, Abdullah Alagöz ile eski milletvekilleri Necati Özensoy, Burhan Orhan, Orhan Şen’in aday olmaları bekleniyor.
Kamu-Sen Başkanı Selçuk Türkoğlu da İYİ Parti adaylığı için istifa etmişti.
MHP’ye gelince…
Genel İdare Kurulu Üyesi Fevzi Zırhlıoğlu ile İl Başkan Yardımcısı Erol Sönmez de adaylar arasında.
Saadet Partisi’ndeyse…
İl Başkan Yardımcısı Gökhan Gerçek, Salih Berber, İsmail Özdemir, Burak Çelik, Göksel Karakuzu, Salih Kocatepe, Ramazan Tekin, Kadir Aziz, Hüseyin Kaya, Ensari Altınışık, Yusuf Geliş, Mustafa Kısacıklı, Kenan Alemdar, Fikret Bayram, Ahmet Örnek, Ümit Yaşar Semerci, Cihan Terzioğlu, Erkan Demir aday adayları.
Bu tablo…
Seçimin kendisi gibi aday listelerinin de sürprizlerle dolu olacağını gösteriyor.