24 Haziran seçinin en önemli özelliklerinden biri: 2. Bölge’nin lokomotifi Yıldırım’da “kendi milletvekilini seçme” stratejisi

TANER EKE
TANER EKE
TANER EKE

Artık… Her parti ilçesinde 1 oy fazla getirebilecek adayların peşinde. Özellikle de, 2. Bölge’nin lokomotifi durumunda olan Yıldırım’da AK Parti iddialı..
Nitekim…
2. Bölge’nin 10 milletvekilinden 8’ini hedefleyen AK Parti demografik yapıyla dengelere göre strateji geliştiriyor ve daha çok oy getirecek adaylar arıyor.
İşte…
Tam bu noktada ilk bakışta göze çarpan bazı aday adayları var.
Örneğin…
Yıldırım kurucu yönetiminde yer alan, 2002’de Mehmet Emin Tutan’ın milletvekili olmasıyla İlçe Başkanlığı üstlenen ve Batı Trakya seçmeninin tanıdığı Ahmet Er var.
Batı Trakya Türkleri Derneği eski başkanı ve Büyükşehir Başkanvekili olan Şükrü Köse’yi de güçlü adaylar arasında saymak gerekiyor.
Yanı sıra…
AK Parti’nin kuruluşundan beri Kadın Kolları hariç her kademede çalışan ve Doğu oylarını da kontrol edebilen, son dönem AK Parti siyasetinin güçlü teşkilatçıları arasında öne çıkan eski ilçe başkanı Hüdayi Yazıcı var.
Üstelik…
Yazıcı’nın son kongre öncesindeki ilçe başkanı olarak Yıldırım’ın mahalle yapısını en iyi bilen isim olduğu unutulmamalı.
Yine…
1983 yılında Anavatan Partisi kurulurken 54 numarayla ilk üyelerinden olan, ANAP’ta Yıldırım ve İl yönetim kurullarında görev yapan, DYP’de İl Başkan Yardımcılığı ve İl Sekreterliği görevlerinde bulunan, AK Parti’deyse Yıldırım Belediye Meclisi Üyesi olarak Plan Bütçe Komisyonu Başkanlığı yapan Taner Eke, aynı zamanda Erzurum oylarının temsilcisi olarak da siyasetin vazgeçebileceği bir isim değil.