AK Parti aday adayları Ankara’dan davet bekliyor… Bursa’nın mülakatı Ahmet Sorgun başkanlığındaki alt komisyonda

Cumartesi günü temayül yoklaması için teşkilat kantarına çıkan AK Parti’nin Bursa’daki aday adayları, Ankara’dan haber bekliyor.
Çünkü…
AK Parti Genel Merkezi tarafından belirlenen alt komisyonlar çalışmaya başladı. Örneğin, komşu il Yalova’nın aday adayları Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı başkanlığındaki alt komisyonun karşısına pazartesi günü çıktılar.
Kulağımıza gelenlere göre, aday adayları mülakatları için AK Parti Genel Merkezi’nde 14 alt komisyon kuruldu. Başkanlıkları genel başkan yardımcıları üstlenirken, MKYK üyesi milletvekilleri de üye olarak görevlendirildi.
Buna göre…
Amasya, Ardahan, Artvin, Bartın, Bingöl ve Tokat’la birlikte Bursa’nın 1 ve 2 nolu bölgeleri için aday adaylarıyla mülakatları AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Sorgun başkanlığındaki alt komisyon yapacak.
Komisyonda…
Sorgun’un yanı sıra üye olarak da Mustafa Köse, Cahit Özkan, Seda Görenbölük, Nurettin Çelik görev aldı.
Bursa’dan 1. Bölge’de 138 ve 2. Bölge’de 157 olmak üzere toplam 295 aday adayı komisyonun karşısına çıkacak. Milletvekilleri ve eski milletvekilleri, temayülde olduğu gibi alt komisyonun mülakatına da katılmayacaklar.
Bursa Milletvekili Efkan Ala ise Mehdi Eker başkanlığındaki alt komisyonda Afyon, Burdur, Gümüşhnane, Hakkari, Iğdır, Karabük, Karaman, Kars, Kayseri, Kocaeli, Rize, Şırnak illerinin mülakatlarına katılacak.