AK Parti İl Başkanı Salman’dan Bursa’yı heyecanlandıracak açıklamalar: Yıldırım metrosunda sıkıntı yok, yerel seçim öncesi temeli atılır

AK PARTİ İL BAŞKANI AYHANR SALMAN
AK PARTİ İL BAŞKANI AYHANR SALMAN
AK PARTİ İL BAŞKANI AYHAN SALMAN

Söze… “Bursa ile ilgili çok güzel planlarımız var” diye başladı. AK Parti İl Başkanı Ayhan Salman bu sözlerinin hemen ardından da, geçtiğimiz cumartesi günü Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan’ın da katıldığı ve Bursa’da ilk kez yapılan Ulaşım Koordinasyon Toplantısı’nı anımsattı.
Öncelikle de şu bilgiyi verdi:
“Aslında bu toplantıyı 1 ay kadar önce planlamıştık ve gerekirse Ankara’da yapacaktık. Fakat Ulaştırma Bakanımız Sayın Ahmet Arslan’ın cenazesi olunca ertelenmişti. PTT araç teslimi törenine gelince de Bursa’da yaptık.”
Ardından…
“Bursa için çok verimli geçti” dedi ve ele alınan konuları sıraladı:
“Metromuzu konuştuk. Sayın Bakanın basın toplantısında da ifade ettiği gibi şehir içi ulaşımla ilgili çalışmaları gözden geçirdik. Hızlı tren, dağ yolu, otoyol her şeyi ele aldık.”
Bu noktada…
Toplantıda yapılan değerlendirmelerden “çalışmaların çok hızlı ilerlediği” sonucu çıktığını vurguladı ve şu çağrıyı yaptı:
“Samimi olarak söylüyorum, Bursa ile ilgili çok güzel planlarımız var. Bunun için de vatandaşın desteği çok önemli. Çünkü bu süreci hep birlikte yürüyoruz. O nedenle de Bursalıların desteklerini istiyoruz.”
Sözün tam burasında…
Son dönemin konuşulan ve her konuşulduğunda da heyecan duyulan projesi Yıldırım metrosunu sorduk.
AK Parti İl Başkanı Ayhan Salman, toplantıdaki konuşmalarla sonrasında Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu ve Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan’ın açıklamaları doğrultusunda şunu söyledi:
“Yıldırım metrosuna hükümet desteğinde bir sıkıntı yok. Zaten şu an mühendislik projeleri çalışmalarını Büyükşehir Belediyesi ile Ulaştırma Bakanlığı birlikte yürütüyorlar.”
Sonra da…
Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın daha önce bu sütunlardan duyurduğumuz “Yıldırım metrosu temelini ekim ayında atma” hedefini anımsattı ve hedefi açıkladı:
“Yıldırım metrosunun projelendirilmesi, ihaleye çıkması gibi konularda belli bir süreç gerekiyor. İşte o süreç şu an devam ediyor. Yerel seçimler öncesi de temel atmayı planlıyoruz.”
Şunu da ekledi:
“İnşallah hep beraber Bursa’mıza bu önemli hizmeti yapacağız.”