Ceyhun İrgil bir dönem milletvekilliği yapacağı sözünü tutup yeniden aday olmadı… Güveni sarsmaktansa koltuğunu yitirmeyi tercih etti

CHP BURSA MİLLETVEKİLİ DR. CEYHUN İRGİL
CHP BURSA MİLLETVEKİLİ DR. CEYHUN İRGİL
CHP BURSA MİLLETVEKİLİ DR. CEYHUN İRGİL

Perşembe, gece yarısı torba yasa üzerinde çalışma yapan TBMM kürsüsünde CHP Bursa Milletvekili Dr. Ceyhun İrgil vardı.
Torba yasadaki tarihin en büyük öğrenci affı maddesini komisyonda öneren, genel kurulda diğer parti gruplarına kişisel girişimleriyle kabul ettiren İrgil söze şöyle başladı:
“Türkiye Büyük Millet Meclisi’ndeki son konuşmamı böylesine onurlu çalışmadan dolayı yapmış olmaktan özellikle mutluyum.”
Bu cümle bizi aldığı geçmişe götürdü.
1983 yılında, çantasını alıp İzmir’den Bursa’ya Tıp okumak için geldiği gün Ceyhun İrgil’i tanıyan birkaç kişiden biriyiz. Üniversite okumaya gelip değerleri arasına girdiği kent için yaptıklarına tanıklık edenlerdeniz.
“Neden aday olmadığını” sorunca CHP Bursa Milletvekili Dr. Ceyhun İrgil şu cevabı verdi:
“7 Haziran 2015 seçimi için önseçim yapılırken ‘bir dönem milletvekilliği yapıp, arkadaşlarıma yer açmak için bırakacağımı’ söylemiştim.”
Şöyle devam etti:
“1 Kasım’da seçimin yenilenmesine karar verilince Genel Başkanıma ‘Ben söz verdim, tek dönem için aday oldum, beni 26. Dönem listesinden çıkarın’ deyince, ‘Siz önseçimle geldiniz, zaman yok, listeleri değiştirmeyeceğiz’ cevabı verdi, mecburen devam ettim.”
Bugünkü sürece işaret etti:
“Normalde dönem tamamlanacak diye beklerken erken seçim kararı alındı. Ben de ‘Sürem dolmadı’ deyip yeniden aday olabilirdim, ama yapmadım.”
Şunun altını özellikle çizdi:
“Söz verip tutulmazsa güven sarsılır. Ben aday olmayacağıma söz verdim, kıvırırsam bana duyulan güveni sarsacaktım.”
Söylediği şu:
“Güveni sarsmaktansa, parlamento koltuğunu yitirmeyi tercih ettim.”
Tam da…
Bunca yıldır tanıdığımız Dr. Ceyhun İrgil’e yakışan bir yaklaşım. Kaldı ki, bir daha aday olmayacağını açıkladığında ortada ne anayasa değişikliği vardı, ne Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi konuşuluyordu.
Peki…
Dr. Ceyhun İrgil siyaset defterini de kapatıyor mu?
İşte cevabı:
“Siyaseti değil, yalnızca milletvekilliğini bırakıyorum. Parti mutfağında çalışmaya devam edeceğim. Hatta, Muharrem İnce ekibinde çalışacağım.”
Şunu da ekledi:
“Muharrem İnce’nin eğitim ve sağlık projelerine önerilerde bulunuyorum. Sahada da cumhurbaşkanlığı ve milletvekili genel seçimi için partimle birlikte çalışacağım.”