Cumhurbaşkanı adayları manifestolarını açıkladı, partiler vaatlerini hazırladı… AK Parti son 4 hafta yoğun kampanyaya hazırlanıyor

AK PARTİ İL BAŞKANI AYHAN SALMAN
AK PARTİ İL BAŞKANI AYHAN SALMAN
AK PARTİ İL BAŞKANI AYHAN SALMAN

24 Haziran seçimi için geri sayım sürüyor… Sandık başına gitmeye 34 gün kala tüm dikkatler Yüksek Seçim Kurulu’na teslim edilecek milletvekili aday listelerine çevrildi.
Bir yandan da…
Siyasi partiler seçim stratejileri ve vatandaşa vaatlerini açıklayacakları seçim beyannameleri/bildirgeleri üzerinde çalışıyorlar.
Adaylardan…
Yani Cumhurbaşkanı adaylarından manifestosunu ilk açıklayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan oldu. Onu yol haritası açıklayan Meral Akşener izledi. Muharrem İnce de 19 Mayıs’la ilişkilendirdiği manifestosunu Samsun’da açıkladı.
Bunlar tamam da, partilerin seçim stratejileri ne durumda?
Onu da…
AK Parti İl Başkanı Ayhan Salman’la konuştuk. Önce organizasyonlar ve  tarihlerle ilgili bilgi verdi:
“21 Mayıs’ta aday listeleri YSK’ya verildikten sonra 24 Mayıs’ta Ankara’da tüm illerdeki adayların tanıtılacağı büyük toplantıyı yapacağız.”
Şunu vurguladı:
“Ardından 27 Mayıs’ta Bursa’da 2 bölgedeki 10’ar adayımızın, yani toplam 20 milletvekili adayımızın tanıtılacağı teşkilat toplantımız olacak.”
Şunu da ekledi:
“Toplantımız Atıcılar Spor Kompleksi’nde düzenlenecek iftar yemeği sonrası olacak. Teşkilata yönelik bir toplantı olacağı için 10 bin kişilik bir organizasyon planlıyoruz.”
Ardından…
AK Parti’nin seçim stratejisini açıkladı:
“Genel Merkezimiz Ankara’da yapılacak aday tanıtımının ardından, biz de Bursa’daki tanıtımın ardından kampanyayı başlatacağız.”
Şunu anımsattı:
“Biz sürekli sahadayız aslında. Çalışmalarımızı hiç kesmedik. Fakat bizim sahada olmamıza insanlar o kadar alıştı ki, yeni başlayanlara bakıp bize de sahaya ne zaman çıkacağımızı soruyorlar. Halbuki biz hep sahadayız.”
Sonra da şu bilgiyi verdi:
“Stratejimizi belirledik, hazırlıklarımızı yaptık. Aday tanıtım toplantıları sonrasında 4 haftalık çok yoğun bir kampanya yürüteceğiz.”