Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “en önemli proje” olarak açıkladığı Millet Bahçeleri’ne Bursa Atatürk Stadyumu Meydanı ilham kaynağı oldu

ATATÜRK STADYUMU MEYDANI
ATATÜRK STADYUMU MEYDANI
ATATÜRK STADYUMU MEYDANI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın hem AK Parti adaylarını tanıttığı, hem de seçim beyannamesini açıkladığı konuşmasını izlerken şunu düşündük:
AK Parti toplumun önüne umut koymayı başarıyor.
Bunu da 2023, 2053 ve 2071 gibi uzun vadeli hedeflerle yapıyor.
Bir de avantajı var:
16 yıldır iktidarda olduğu için, toplumun karşısında söyleyebilecek sözleri var. Oysa, dünyanın her yerinde bu kadar uzun süre tek başına iktidar dezavantajlara yol açar. AK Parti bunu tersine çevirmeyi başarabiliyor.
Örneğin…
360 sayfalık Seçim Beyannamesi sayfalarını karıştırırken, her konuda yapacaklarımız başlığı yanında yaptıklarımız bölümü dikkatimizi çekti.
Bir yerde o konuda yapılanlar anlatılırken, diğer bölümde o konuda yapılacaklar taahhüt ediliyor.
Yani…
Erdoğan yeni bir seçim için kamuoyunun karşısına çıkarken, bir yandan iktidar olarak geçirdiği sürenin hesabını veriyor.
Aslında…
Böyle hesap verme için 24 Haziran en uygun seçim. Çünkü, parlamenter sistem yerine 24 Haziran’da Cumhurbaşkanlığı Yönetim Sistemi’ne geçiliyor.
Yani, yönetim modeli değişiyor.
O model değişirken, iktidar geçmişinin hesabını da vererek topluma sorumluluk anlayışını hissettiren bir yol izliyor.
Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasında “Bu seçimin en önemli projesi” olarak vurguladığı ve kentlerin değişimini hedefleyen projeye Seçim Beyannamesi’nin 350. Sayfasında rastladık: Millet Bahçeleri Projesi.
Proje…
Atatürk Havalimanı arazisinin dünyadaki büyük kentlerde olduğu gibi geniş ölçekli Millet Bahçesi’ne dönüştürülmesini açıklayıp, şu satırlara yer veriyor:
“Eskişehir, Bursa, Trabzon, Gaziantep, Adana ve Mersin başta olmak üzere, şehirlerdeki eski stadyumlarda Millet Bahçeleri projesi hayata geçirilecektir.”
Bu projeyi biz Bursa olarak biliyoruz.
Dahası…
Bursa Atatürk Stadyumu’nun yıkılıp yerinin yeşili korunarak meydan yapılması fikri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan çıkmış, Büyükşehir Belediye Başkanı olduğu dönemde Recep Altepe de yapmıştı.
Anlaşılan o ki…
Bursa’da uygulanmasını sağladığı projeyi ülke genelinde kentleri değiştiren kentsel çevre projesine dönüştürmüş.
Bir bakıma…
Bursa Atatürk Stadyumu Meydanı, 24 Haziran seçiminin en önemli projesi olarak bizzat Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan Millet Bahçeleri projesine ilham kaynağı olmuş.