Son saate kadar sır gibi saklanan AK Parti’nin 3 öğrencili, demografik temsil ve teşkilat ağırlıklı listesinde Refik Özen sürprizi

REFİK ÖZEN
REFİK ÖZEN
REFİK ÖZEN

Açıkçası… Aday listesinin son saate kadar belli olmadığı bir süreci AK Parti için ilk kez yaşıyoruz. Nedeni de şu:
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, listeleri şekillendiren AK Parti Genel Merkezi’ndeki Üst Kurul’u da, il il milletvekili sayısının 3 katı aday adayından oluşan listeleri devre dışı bıraktı.
Aday adaylarının tümünü kendi değerlendirmeye aldı, son rötuşları da öğleden sonra Başbakan Binali Yıldırım’la birlikte yaptı. Kimse listeyi bilmediği için, önceden öğrenilmesi de mümkün olmadı.
Bununla birlikte…
Listeye bakınca ilk şu görülüyor: Mevcut 11 milletvekilinden Mehmet Müezzinoğlu ve Hüseyin Şahin aday adaylığı başvurusu yapmamışlardı. Kalan 9 milletvekilinden 5’i listede yeniden yer aldı.
Yeni dönemde…
Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu ile birlikte milletvekillerinden Efkan Ala, Emine Yavuz Gözgeç, Osman Mesten, Müfit Aydın devam ediyorlar.
İkincisi…
Listeye ilçeler dengesinin sürprizleriyle birlikte yansıdığı görülüyor.
Örneğin…
Aday adaylığı başvurusu yapmadığı halde pazar gecesi AK Parti Genel Merkezi Seçim İşleri Başkanlığı’ndan aranıp bilgilendirilen Refik Özen’i siyaset dünyası AK Parti Osmangazi İlçe Başkanı olarak başarısıyla tanıyor, Bursa kamuoyu ise Abidin Usta lezzet dünyasıyla biliyor.
Özen’in Ankara’ya Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu ve İl tarafından önerildiği kulağımıza geldi.
Yanı sıra…
Dr. Mustafa Esgin partinin kuruluşundan bu yana değişik dönemler İl Yönetim Kurulu Üyeliği ve İl Başkan Yardımcılığı yaptı. Gülten Kapıcıoğlu zaten İl Kadın Kolları Başkanlığı’ndan geliyor.
Gençlik Kolları’nın eski başkanı Ahmet Kılıç kimileri için sürpriz oldu, ama artık zamanı da gelmişti.
2. Bölge üçüncü sıradaki Av. Vildan Yılmaz Gürel uzun süre İnegöl İlçe Seçim İşleri Başkanlığı yaptı, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da önem verdiği isimler arasında yer alıyor.
Aynı bölgede Zafer Işık’ın Gemlik eski ilçe başkanı olduğu da unutulmamalı.
Gençlik kolları kökenli Atilla Ödünç ise Gürsu-Kestel bölgesi adayı.
Demografik denge kabul edilebilecek adaylar arasında Suriye Türkmeni olan Muhammed Erdoğan dikkat çekici. Listede tanınmayan tek kişi, 2. Bölge’nin 7. sırasındaki Ahmet Yeles oldu. Onun da  BBP kontenjanı olduğunu duyduk
Listede…
Galiba asıl sürpriz de 3 öğrenci oldu. Çünkü ilk kez bir aday listesinde 2’si 2. Bölge’de olmak üzere 3 öğrenci yer alıyor.
Kısacası…
AK Parti ilçeler dengesi ve demografik temsili gözeten, teşkilattan gelenleri öne çıkaran, gençlere yol veren değişim listesi ile 24 Haziran için yola çıktı.