Cumhurbaşkanı Erdoğan “Türkiye’ye sıçrama yaptıracak” dediği en yeni ve en özel projesini Bursa’da açıkladı: Mega Endüstri Bölgeleri

CUMHURBAŞKANI RECEP TAYYİP ERDOĞAN 24 HAZİRAN SEÇİMİ BURSA ATATÜRK STADYUMU MEYDANI MİTİNGİ
CUMHURBAŞKANI RECEP TAYYİP ERDOĞAN 24 HAZİRAN SEÇİMİ BURSA ATATÜRK STADYUMU MEYDANI MİTİNGİ

Atatürk Stadyumu Meydanı’nda ve sıcak bir yaz gününde 24 Haziran seçimi için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı beklerken şunu düşündük:
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın diğer cumhurbaşkanı adaylarından ve seçim çalışması yapan siyasi partilere göre bir avantajı var:
16 yıldır iktidar ve Türkiye’yi yönetiyor.
Bu nedenle…
Diğer adaylar ayakları yere basan ya da basmayan vaatlerle toplulukların karşısına çıkarken, Erdoğan 16 yıldır yapılan hizmetleri icraatı olarak rahatlıkla topluma sunabiliyor.
Bunu da…
Bir çeşit hesap verme ortamında yapıyor.
Örneğin…
49 dakika süren konuşmasında Bursa’ya 16 yılda kazandırılan 44.5 katrilyon liralık yatırımı eğitimden sağlığa, barajlardan yollara madde madde sıraladı.
Aslında…
16 yıllık bir iktidarın seçim vaatleri sunması çok da kolay değil. En azından, “Bunları daha önce neden yapmadın?” diye sorulur.
İşte…
Cumhurbaşkanı Erdoğan 16 yıllık AK Parti icraatlarını hesap verme formatıyla toplumun önüne koyarken, 16 yıl sonra bile proje üretebilme heyecanı taşıdığını gösteriyor.
Yanı sıra…
Hizmet projelerinin yanına bu dönem sosyal ve kültürel projeler ekledi.
Gerçi…
Gençliğe yönelik kültürel projesi millet kıraathaneleri diğer adayların hedefi haline geldi, ama Erdoğan da esprili dille eleştirilere Bursa’dan cevap verdi:
“Biz okuma diyoruz, kültür diyoruz, onlar işin kekine takılıp kalmışlar.”
Oradan Kılıçdaroğlu’na da bir gönderme yaptı:
“Biz kıraathane diyoruz, o kumarhane anlıyor.”
Bu noktada…
Kültürel proje kapsamında Bursa’ya da özel bir proje açıkladı:
“Yeni dönemde oluşturacağımız tematik müzeler kapsamında Bursa’ya da Türk İslam Eserleri Müzesi kazandıracağız.”
Ne var ki…
Kendisinin de rakip olarak seçtiği ve seçimde de en yakın rakibi pozisyonuna gelen Muharrem İnce meydanlarda “Ben fabrika diyorum, iş diyorum, o kıraathane diyor, kek diyor” eleştirisi yapınca Erdoğan da gençliğe iş sahası oluşturma amaçlı proje hazırladı.
Üstelik…
En yeni ve özel projesini Bursa Atatürk Stadyumu Meydanı’nda açıkladı:
“Türkiye’ye çok büyük sıçrama yaptıracak Mega Endüstri Bölgeleri kuruyoruz.”
Ardından…
“Bunlardan biri Bursa’da olacak” dedi ve rakamlar verdi:
“Mega Endüstri Bölgeleri ilk etapta 45 katrilyon lirayla kurulacak ve 35 bin kişiye istihdam sağlayacak. Sonra yatırım 140 katrilyon liraya kadar çıkacak ve istihdam da 100 bin kişiye ulaşacak.”