Geçmiş dönemlerde yaşanan şokları anımsatan Çavuşoğlu’nun yorumu: Türkiye ne zaman önemli eşik arifesinde olsa tuzaklar geliyor

Seçim süreci başladığında ortaya çıkan ekonomik dalgalanma kuşku yok ki en çok tartışılan konu oldu. Özellikle döviz kurlarındaki artış sanayiden ticarete kadar geniş alanda günlük yaşamı etkiledi.
Bu sorunu…
“Dolardaki dalgalanma hiçbir şekilde Türkiye’nin mali durumunu yansıtmıyor” sözleriyle değerlendiren Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu şöyle bakıyor:
“Bu dalgalanmalar Türkiye’nin geçmiş dönemlerde yaşadığı şokları akla getiriyor. Türkiye ne zaman önemli eşiğin arifesinde olsa dışarıdan tezgahlar ve tuzaklarla karşı karşıya kalıyor.”
Önemsediği şu:
“Bölgemizde güçlü ülkeyiz. Güçlü bir toplum yapımız var. Nerede mağdur ve mazlum varsa insani diplomasi faaliyeti gösteriyor, elimizi uzatıyoruz.”
Şunu da ekledi:
“Terörle teslim alınmak isteyen, fakat içeride ve dışarıda terörü sınırlarından uzaklaştıran bir Türkiye var.”
Mesajı şu:
“24 Haziran seçimi siyasi istikrarı ve güveni tahkim etmiş, siyasi kırılmaları aşmış bir Türkiye’nin önünü açacak. Cumhurbaşkanı ile güçlü yürütmesi, güçlü yasama organıyla güçlü bir Türkiye’nin yolu açılacak.”