Girişimci kadınlara destek amacıyla bir araya gelen Türkiye’nin en güçlü iş kadınları arasında Bursalı genç bir tekstilci de var

EMİNE ERDOĞAN VE NİLÜFER ÇEVİKEL
EMİNE ERDOĞAN VE NİLÜFER ÇEVİKEL
EMİNE ERDOĞAN VE NİLÜFER ÇEVİKEL

İlk adım… Türkiye İş Kadınları Derneği ile atıldı. Nilüfer Bulut’un başkanı olduğu TİKAD, bünyesinde Türkiye’nin güçlü iş kadınlarını bir araya getirdi.
Sonrasında…
TİKAD bünyesinde TİKAD Yatırım A.Ş. adıyla bir fon kuruldu.
Bu fon…
İnovasyon, teknoloji ve yeni ekonomi alanlarında işletmesini kurup belli bir aşamaya getirmiş ve büyüme konusunda desteğe ihtiyacı olan girişimci kadınlar için bir kaldıraç etkisi oluşturmayı hedefliyor.
Böylece…
Girişimci, ama finansman sıkıntısı yaşayan kadınların Türkiye üretim ekonomisi içindeki hacimlerinin büyütülmesi amaçlanıyor.
TİKAD Yatırım A.Ş. adını taşıyan fonun, her biri Türkiye’nin en güçlü iş kadını olan 21 üyesi var:
TİKAD Başkanı Nilüfer Bulut, Emine Sabancı Kamışlı, Berrak Kutsoy, Hatice Zehra Neşe Kavak, Esin Güral, Güldem Yılmaz, Vuslat Doğan Sabancı, Semahat Sevim Arsel, Meltem Oktay, Pelin Akın Özalp, Fethiye Sibel Kerimoğlu, Şemsa Öner, Şenay Öner, Melek Sar, Sena Gümüş, Nazlı Ceylan Balduk Kurtul, Şule Argüder, Şerife Ercantürk, Işıl Okan Gülen, Fatma Keziban Hatemi, Hande Tibuk.
İşte…
21 güçlü iş kadınının mart ayında kurdukları bu fona 10 üye daha alınmasına karar verildi. Eylülden itibaren çalışmaya başlayacak yeni üyeler arasında, Bursalı genç bir tekstil sanayicisi olan Nilüfer Çevikel de var.
Son dönemde…
DOSABSİAD Yönetim Kurulu Üyesi olan, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası organizasyonlarına etkin olarak yer alan Nilüfer Çevikel kent dışındaki çok özel toplantılara da katılıyor.
Örneğin…
Maliye Bakanı Naci Ağbal’la İstanbul’daki konutunda yemek yiyen bir gurup işadamı ve sanayici arasında yer aldı. Yine Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun sanayicilerle iftar buluşmasındaki az sayıda konuktan biriydi.
Son olarak da…
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın pazartesi akşamı İstanbul Boğazı’ndaki Huber Köşkü’nde verdiği iftarın da konukları arasında yer aldı.
Görünen o ki…
TİKAD Yatırım A.Ş. fonuna kabul edilmesiyle, Nilüfer Çevikel artık kadın sanayici olarak Türkiye vitrinine çıktı.
Orada da yüksek enerjisiyle çok yararlı projeler üretip çalışmalar yapacağına inanıyoruz.