Kararsız CHP’nin program değişiklikleri baş döndürdü: Kılıçdaroğlu kendi programı için Bursa’ya geldi, ama İnce’nin mitingine katılmıyor

KEMAL KILIÇDAROĞLU VE MUHARREM İNCE
KEMAL KILIÇDAROĞLU VE MUHARREM İNCE

Arşivimizi açıp baktık… CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’nin 1 Haziran’da Bursa’ya geleceğini ilk olarak bu sayfalarda 18 Mayıs günü duyurduk.
İlk programda…
Muharrem İnce önce Fatih Sultan Mehmet Bulvarı üzerindeki hastane alanında kurulacak Yeryüzü Sofrası’nda iftar, sonra miting yapacaktı.
Sonra…
Bu program aynen, 20 bin katılım hedefiyle Nilüfer Belediyesi tarafından Beşevler’de yaptırılan İbrahim Yazıcı Stadyumu’na alındı.
Ardından…
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun akademik odalar, sivil toplum örgütleri, sanayiciler ve muhtarlarla buluşmak üzere 26 Mayıs’ta Bursa’da olacağı duyuldu. Hemen ertesi günse programın 21 Haziran’a ertelendi.
Derken…
İnce’nin miting ve iftarı bu kez Atatürk Stadyumu Meydanı’na alındı.
Hazırlıklar buna yoğunlaşmışken de, Kılıçdaroğlu’nun İnce ile aynı gün, yani 1 Haziran’da geleceği açıklandı.
Gelişmeleri aktarırken, Kılıçdaroğlu ve İnce’nin ilk kez Bursa’da birlikte miting yapacaklarını 28 Mayıs Pazartesi günü bu sütunlardan duyurduk.
Programa göre…
Kılıçdaroğlu saat 10.30’da BAOB’daki üye katılım töreninin ardından aynı yerde saat 11.00’den itibaren akademik odalar, sivil toplum örgütleri ve kanaat önderleriyle bir araya gelecek, saat 13.00’te Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği’ni ziyaret edecek.
Ardından…
Saat 19.00’da Kılıçdaroğlu ile İnce’nin miting için Atatürk Stadyumu Meydanı’nda buluşmaları, miting sonrası da iftar yapmaları gerekiyor.
Ne var ki…
CHP Genel Merkezi son dakikada bir değişiklik daha yaptı.
Daha doğrusu…
İnce’nin Türkiye’nin Adayı olarak çalışmalarını yürüttüğü, adaylık açıklaması sırasında da CHP rozetini çıkardığı göz önüne alınarak “Genel Başkan’la yan yana mitingin sürece zarar verebileceği” görüşü ağırlık kazandı.
Bu görüşe Kılıçdaroğlu da ikna edildi.
O nedenle…
Kemal Kılıçdaroğlu ardından öğleden sonra NOSAB’daki fabrika ziyaretinin ardından Bursa’dan ayrılacak.
Atatürk Stadyumu Meydanı’nda saat 19.00’da başlayacak mitinge Muharrem İnce tek başına çıkacak.