Siyasetin günlük çatışma ve polemikleri arasında, herkesin özlediği ve örnek alınması gereken çok özel bir diyalog ve uzlaşma ortamı

MUSTAFAKEMALPAŞA HACIALİ KÖYÜ PANAYIRI HAYRİ TÜRKYILMAZ SADİE KURTULAN MUSTAFA ESGİN TANDOĞAN KURU
MUSTAFAKEMALPAŞA HACIALİ KÖYÜ PANAYIRI HAYRİ TÜRKYILMAZ SADİE KURTULAN MUSTAFA ESGİN TANDOĞAN KURU

Önce fotoğraflar ilgimizi çekti… Seçime 4 gün kala, siyasi kamplaşmanın dorukta olduğu bir süreçte rakip siyasilerin birbirlerine sıcak yaklaşımlarını ve mesajlarını önemsedik.
Yer…
Mustafakemalpaşa ilçesinin Hacıali Köyü geleneksel panayırı.
Bayramın üçüncü günü kurulan panayırda AK Parti ve CHP’li siyasilerin samimi bir ortamda bir araya gelip birlik ve beraberlik mesajları verdiler.
O gün…
Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz da panayırdaydı. CHP’li siyasetçi olan Türkyılmaz’ın konuşmasındaki dilekler seçime 4 gün kala arzulanan diyaloğu gösterdi:
“24 Haziran seçimlerinin ülkemize daha fazla barış ve demokrasi getirmesini diliyorum. Burada bulunan AK Parti Bursa Milletvekili Adayı Sayın Mustafa Esgin’e de başarılar diliyorum.”
Ardından…
Ev sahibi konumunda olan Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Sadi Kurtulan mikrofonu aldığında “Biz Mustafakemalpaşa’yı iktidarı ve muhalefetiyle birlikte yönetiyoruz” diye başlayıp ekledi:
“Belediye Meclisi’nden geçen tüm projelerde sadece AK Parti Grubu’nun değil, CHP’nin de onayı var.”
Şöyle de devam etti:
“Daha fazla hizmet getirmemiz için Ankara’dan daha fazla destek almamız lazım. Bu seçimin aday listelerine baktığımızda,  Mustafakemalpaşa’dan seçilebilecek yerde tek adayımız var. O da Mustafa Esgin.”
Konuşmasını…
“Bu şansı iyi değerlendirmemiz lazım” diyerek tamamladı.
Sonra da…
CHP Mustafakemalpaşa İlçe Başkanı Tandoğan Kuru sözü aldı.
O da…
Kurtulan’ın “birlikte yönetiyoruz” sözlerine katıldığını ifade edip şöyle seslendi:
“17 ilçede göremeyeceğiniz birlik ve beraberliği biz Mustafakemalpaşa’da iktidarı ve muhalefetiyle gösteriyoruz.”
Seçim sandığında rakip olan siyasetçilerin bir araya gelmeleri, benzer ifadelerle birlik-beraberlik dillendirmeleri seçime 4 gün kala elbette çok güzel ve önemli.
Bu özel tabloya…
AK Parti Bursa 1. Bölge 2. Sıra Adayı Dr. Mustafa Esgin de şu katkıyı yaptı:
“Burada siyasetin görmeye alışık olmadığı mesajlar var. Birliğin, beraberliğin ve kardeşliğin şehri Bursa’daki bu iklime zarar verilmemeli.”
Şu mesajı verdi:
“Bizi yıllarca siyasi görüşlerimizle ayırmaya çalıştılar. Etnik kimliklerimiz üzerinden proje geliştirdiler. Fakat Mustafakemalpaşa Hacıali’den yansıyan bu birliktelik ve dostluk çok güzel bir mesajla örnek olacak.”