Ankara Yolu’na ikinci neşter… Gürsu Kavşağı yeniden düzenleniyor, kargaşayı bitirecek düzenleme önü kapanan mahalleleri rahatlatacak

GÜRSU KAVŞAĞI
GÜRSU KAVŞAĞI
GÜRSU KAVŞAĞI

Bursa’nın en problemli iki büyük kavşağını tüm yönleriyle masaya yatırıp önceliği Ankara Yolu üstündeki Yüksek İhtisas Kavşağı’na verdiklerini açıklayan Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’a kritik öneme sahip diğer kavşağı sorduk.
Onu da açıkladı:
“İkinci kavşak da Ankara Yolu üstünde. Gürsu’nun yeni girişinde yapılan kavşak uygulama açısından bazı sorunlara yol açıyordu, onları düzelten ve sıkıntıyı çözen bir çalışma yapıyoruz.”
Şunu vurguladı:
“Büyükşehir olarak kavşak yapılırken güneyinde, yani Ankara Yolu’nun üstündeki mahallelerin yola bağlantılarını kapatmışız. O nedenle insanlar başka yerden dolaşarak kavşağa gelmişler. Sonra kapatılan yerler açılmış.”
Sözlerini şöyle sürdürdü:
“Gürsu Kavşağı şu anda Bursa’nın en problemli iki büyük kavşağından biri. Buradaki kargaşayı ortadan kaldırıp trafik akışını düzenli hale getirmek için çok yönlü çalışma yaptık, alternatifler ürettik.”
Şunu da ekledi:
“En doğru çözüm olacağına inandığımız projeyi yaşama geçireceğiz. Bu projeyle kavşaktaki kargaşa çözülürken, çevresindeki mahallelerin Ankara Yolu’na ulaşım ve bağlantı sorunları da ortadan kalkacak.”