Bu dönem, TBMM’deki Parlamentolararası Dostluk Grupları’ndan 4’ü Balkan ülkesi 7’sinde Bursa Milletvekilleri başkan oldu

TBMM GECE 02.25 MESAİSİ AK PARTİ BURSA MİLLETVEKİLLERİ
TBMM GECE 02.25 MESAİSİ AK PARTİ BURSA MİLLETVEKİLLERİ
TBMM GECE 02.25 MESAİSİ, AK PARTİ BURSA MİLLETVEKİLLERİ

Fotoğraf her şeyi anlatıyor… 24 Haziran’da seçilen milletvekilleri 7 Temmuz’da yemin ettiler ve yasama dönemi görülmemiş başlangıç temposuyla başladı. Başlar başlamaz da yeni yasalar gündeme geldi, bedelli askerliğin de olduğu torba yasa görüşüldü.
İşte…
Çok hızlı başlayan TBMM çalışmalarının 26 Temmuz Perşembe sabaha karşı sona erdiği anı gösteren bir fotoğraf var önümüzde.
AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Esgin’in yaptığı özçekimde ilk günden itibaren birlikte görüntü veren AK Parti Bursa Milletvekilleri yine bir aradalar.
Fotoğrafı çeken Esgin, altına saat 02.25 notu düşüp şunları yazmış:
“Güçlü Meclis; Terörle Mücadele, Bedelli Askerlik ve Sağlık Turizmi gibi başlıklarda yasa maddelerini uzun bir mesai sonucu çıkardı. Hayırlı olsun.”
Gerçekten de…
Parlamentonun yeni dönem başlangıcı için uzun bir görüşme maratonu ve zaman zaman gerginliği yükselen zorlu bir çalışma.
TBMM’nin tatile girmesiyle milletvekilleri şimdi Bursa’ya döndüler. Sürpriz gelişme, olağanüstü bir durum yaşanmazsa TBMM 1 Ekim’de açılacak.
Böyle bir süreçte…
Milletvekilleri Bursa’ya dönmeden önce Parlamentolar Arası Dostluk Grupları görevlendirmeleri de tamamlandı.
Gerçi…
Birden çok dostluk grubunda görev alınabiliyor, ama listeye baktığımızda AK Parti’den 7 Bursa milletvekilinin Başkan olarak görevlendirildiğini gördük.
Üstelik…
2’si Afrika, 1’i Kafkaslar olan görevlendirmede, Balkanlar’dan tam 4 ülkenin Dostluk Grubu başkanları Bursa’dan çıktı.
O nedenle…
TBMM’nin dostluk ilişkilerine giden yolunun Bursa’dan geçtiği yanında, Balkanlar’da dostluk yolunun Bursa’dan geçtiğini de eklemek gerekiyor.
Bu dönemde…
AK Parti Bursa milletvekillerinden Emine Yavuz Gözgeç’in geçen dönem başlayan Afrika ülkesi Mali ve Osman Mesten’in Özbekistan’la dostluk grubu başkanlıkları devam ediyor.
Müfit Aydın ise küçük bir iletişim kazası yaşadı ve görev alamadı.
Yanı sıra…
Mustafa Esgin’e Sırbistan’la, Refik Özen’e Bosna Hersek’le, Ahmet Kılıç’a Makedonya ile, Zafer Işık’a Kosova gibi Balkan ülkeleriyle, Atilla Ödünç’e de Zambia gibi Afrika ülkesiyle Dostluk Grubu Başkanlığı görevleri verildi.