Dağ yöresinde bir şeyler değişiyor… Keles’in yayla turizmini öğreniyor, ama Gököz’ü keşfeden Arapların gözü de gölet çevresindeki arazilerde

KELES KOCAYAYLA OTAĞ ÇADIRLAR
KELES KOCAYAYLA OTAĞ ÇADIRLAR
KELES KOCAYAYLA OTAĞ ÇADIRLAR

Adım  adım işleyen bir süreç var Keles’te… Kocacyayla zaten bilinen piknik alanıydı. Buna Gököz’ün Uludağ’ın karlı zirvesinin dingin bir göletin ardından izlenebildiği muhteşem doğası eklendi.
Keles’in turizmde patlama yapabileceği anlaşılınca da planlama başladı.
Örneğin…
Keles Belediye Başkanı Mehmet Teke ilçe esnafını bilinçlendirmek ve hediyelik eşya anlayışını yerinde görebilmeleri için Safranbolu gezisine gönderdi.
Bir yandan ilçenin altyapısı tümüyle değiştirilip yatırımlar hızlandırılırken, bir yandan Kocayayla’nın turizm bölgesi olması için kollar sıvandı.
Son projeyi…
Keles Belediye Başkanı Mehmet Teke şöyle anlattı:
“Kocayayla yalnızca yazın piknik alanı olarak görülüyor. Oysa kış ayları da muhteşem. Biz de 4 mevsim Kocayayla için planlarımızı yaptık.”
Devam etti:
“Osmanlı’nın kurulduğu topraklar olan Kocayayla’nın tarihine uygun olarak turizm için otağ şeklinde çadırlar kurduk. Özel üretim çadırları da Kırgızistan’dan getirdik.”
Şunun altını çizdi:
“Tarih boyunca 16 Türk devleti var. Biz de bunu temsilen 16 otağ kurduk. Yerli ve yabancı turistler tarihi yansıtan çadırlarda yaz kış Kocayayla’nın doğal güzelliğini ve farkını yaşayabilecekler.”
Bununla birlikte…
Natural Park işletmesinin kendi çabalarıyla başlattığı tanıtımla otaya çıkan Gököz Göleti de planlanan Keles yayla turizmi kapsamında.
Başkan Teke şunu açıkladı:
“Gököz bizim gözbebeğimiz. Son dönemde gölet çevresindeki arazilere Araplar çok ilgi gösteriyorlar, satın almak istiyorlar.”
Şunu da ekledi:
“Keles Belediyesi olarak çok dikkatliyiz ve korumaya kesin kararlıyız. Bu bölgede plan dışı tesise asla göz yummayacağız, her şey plana göre olacak.”
Bir de mesaj verdi:
“Keles’in turizmle buluşması yalnızca bu 2 yaylayla sınırlı kalmayacak. Tarih kokan köylerimiz, eşsiz doğal güzelliklerimiz ve rafting yapılacak derelerimiz var. Hepsini turizme kazandıracağız.”