Değişim için kurultay imzası verip geri çeken CHP Milletvekili Aydın gerekçesini açıkladı: Değişim kaçınılmaz, ama seçimden sonra

CHP BURSA MİLLETVEKİLİ ERKAN AYDIN
CHP BURSA MİLLETVEKİLİ ERKAN AYDIN
CHP BURSA MİLLETVEKİLİ ERKAN AYDIN

Geçen haftaydı… CNN Türk gece haberlerinde, aralarında Bursa Milletvekili Erkan Aydın’ın da olduğu bazı CHP milletvekillerinin kurultay için imza kararı aldıkları, ancak vazgeçtikleri duyuruldu.
Sonrasında…
Erkan Aydın ailesiyle tatile çıktı ve telefonundan uzaklaştı, “Nedir bu?” diye arayanlar da ulaşamadılar.
Bugün farklı bir aşamaya gelindi, ama yine de kurultay tartışmaları bitmedi.
İşte…
O süreçte ne düşündüğünü CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın’la konuştuk. Önce imza kararını anlattı:
“Tabanda, parti örgütünde ve halkta büyük bir değişim talebi var. Bunu kimse yadsıyamaz. Benim için de kayıtsız kalmak mümkün olamadı.”
Bakışı şu:
“Ortada olan görüntü de şu: Yerel seçim öncesinde tamamen iç kavgaya dönük ve birbirimizi yemekten başka bir şey yapamıyoruz.”
Düşüncesi de şu:
“Kurultayı kim kazanırsa kazansın kaybedenin CHP olacağı bir yöne gidiyoruz. Kemal Kılıçdaroğlu da kazansa, Muharrem İnce de kazansa CHP kaybedecek.”
Kararı da şu:
“Evet, CHP için değişim kaçınılmaz. Üstelik sadece genel başkan değişimi de yetmez. Her şeyiyle değişim gerekir. Fakat şimdi değil. Kavgaları, iç çekişmeleri bir kenara bırakıp yerel seçime hazırlanmalıyız.”
Şunu vurguladı:
“Bence soru şu: Bugün genel başkan değişse ve Kemal Kılıçdaroğlu gidip Muharrem İnce gelse CHP iktidar olacak mı?”
Şunun da altını çizdi:
“Yerel seçimi yapalım, arkasından kurultay yapalım. O kurultayda genel başkan da, tüzük de, program da konuşulsun. Siyaset tarzımızı masaya yatıralım. Halka dokunmada eksiklerimizi her yönüyle konuşalım.”
Şunu ekledi:
“Bütün bunları yaptıktan sonra Kılıçdaroğlu mu, İnce mi seçilir, ya da bir başkası mı çıkar bilemem. Ama bu tartışma seçim öncesi kamuoyu önünde CHP’yi zor duruma düşürür.”
Sonra da şunu açıkladı:
“Bunları düşünüp vazgeçtim ve imzamı çekip geri adım attım. Çünkü, bugün yapılacak parti içi kavga CHP’ye fayda getirmez.”