Kızılay, afetlerin merkezinde yer alan Bursa’da “her an hazır olmak için” lojistik merkezini güncelleyip güçlendiriyor

KIZILAY BURSA ŞUBESİ BAŞKANI DAVUT GÜRKAN YÖNETİM MEHMET ALİ İNAN İSMAİL ÖZTAT
KIZILAY BURSA ŞUBESİ BAŞKANI DAVUT GÜRKAN YÖNETİM MEHMET ALİ İNAN İSMAİL ÖZTAT

Göreve hızlı bir başlangıç yaptı ve geçmişi 110 yıla yaklaşan Kızılay Bursa Şubesi’ni kabuğundan çıkarıp güç aldığı ve merhamet elini uzattığı toplumla buluşturma yolunda koşar adım ilerliyor.
Kızılay Bursa Şubesi Başkanı Davut Gürkan, yönetimiyle birlikte yaptığı medya ziyaretleri kapsamında Olay’a geldiğinde, Genel Müdürümüz Mehmet Ali İnan içten bir dille gözlemini aktardı:
“Olay 32 yıldır yayınlanıyor, ama ilk kez Kızılay Başkanı ve yönetimini ağırlıyor.”
Sonrasında…
Gürkan yeni dönemde Kızılay’ın kendini yenileme sürecini anlattı.
Önceliği de…
“Kızılay yardımla anılan bir kurum” vurgulamasına verip kurumsal yapıyı özetledi. Şube bünyesindeki Gençlik ve Kadın kollarını, aşevini, öğrenci yurdunu tanıttı. Ülkemize göçle gelenlerin sosyal uyumları için eğitim veren Kızılay’ın sosyal rolüne dikkat çekti.
Ardından…
Konu afetlerde yardıma ilk Kızılay’ın koştuğu gerçeğine geldi. Kızılay Bursa Şubesi Başkanı Davut Gürkan da yaşadığımız bölgenin risklerine dikkat çekerek şunu açıkladı:
“Afet bölgesinde yer alan Bursa’nın aslında lojistiğin de merkezi olması gerekir. Kızılay olarak bunda geri kalmışız. AFAD’ın yanındaki arazimize güçlü bir merkez oluşturmak üzere plan yapıyoruz.”