Muhalefet kurultaylarla uğraşırken AK Parti düğmeye bastı, hangi ilçede hangi projelerle toplum önüne çıkılacağını konuşup yol haritası hazırladı

AK PARTİ YEREL SEÇİMDE NE YAPALIM TOPLANTISI
AK PARTİ YEREL SEÇİMDE NE YAPALIM TOPLANTISI

Görüntü şu: CHP kurultay isteğiyle uğraşıyor, İYİ Parti kurultay yapıyor, MHP aday listesi kırgınlıklarını gidermeye çalışıyor.
Buna karşın…
Seçim sonrası AK Parti tam kadro sahada. Başbakan eski Yardımcısı ve TBMM İnsan Hakları İzleme Komisyonu Başkanı Hakan Çavuşoğlu’nun takım kaptanlığında tüm milletvekilleri birliktelik sergiliyor.
Yoğun programla her ilçeye gittiler. Kurumları, belediyeleri, medyayı, sivil toplum örgütlerini ziyaret ettiler.
Perşembe sabahı da toplantıda bir araya geldiler.
Toplantıyı…
Hakan Çavuşoğlu yönetti. Yanında İçişleri eski Bakanı Efkan Ala vardı. Bursa milletvekilleri 1 eksikle hazırdı.
İl Başkanı Ayhan Salman ve yürütme kurulu, ilçe başkanları tam kadro hazırdı. Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ve belediye başkanları eksiksiz katıldı.
İl Kadın Kolları Başkanı Gülten Kapıcıoğlu ile İl Gençlik Kolları Başkanı Tarık Köse de toplantıdaydı.
Dobruca’daki Büyükşehir Belediyesi tesislerinde yapılan ve yaklaşık 4 saat süren toplantıda gündem yerel seçim hazırlığıydı.
Soruyu da Çavuşoğlu ortaya koydu:
“Hangi ilçede toplum önüne hangi projelerle çıkalım, nasıl bir yol haritası izleyelim? Eksiklerimiz neler, vatandaş ne bekliyor?”
Bunun üzerine, her ilçe görüşünü ortaya koydu.
Örneğin…
Osmangazi’den “vatandaşa dokunacak çalışmalar ve daha sağlıklı diyalog” önerisi geldi. Yıldırım’da 9 bin gençle oluşturulan İdeal Gençlik Hareketi’nin vatandaşla ilişkilerde aldığı yol anlatıldı.
Nilüfer’in “Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’in hiçbir şey yapmadan algı ve sosyal aktiviteyle kazandığı” anımsatmasına alternatif çalışmalar eklendi.
Mudanya’nın önerisinde trafik sıkışıklığına dikkat çekilirken, “Sorunların AK Partili Büyükşehir’le çözüleceği algısının oluşturulması” vurgulandı.
Mustafakemalpaşa, uzak köylere ulaşımı, Orhaneli yol sorununun çözümünü istedi. İnegöl devam eden yatırımlar yanında “Büyükşehir Belediyesi’yle uyumun artarak devamının önemini” anlattı.
Yenişehir hızlı trendeki yüksek beklentisi nedeniyle “istasyonun temelinin bir an önce atılmasını” istedi. İznik de kıyı kenar çizgisindeki yapılarla zeytin fiyatlarının önemi vurguladı.
Gemlik kentsel dönüşümün daha iyi anlatmak gerektiğini ortaya koyup, Bursa ile ulaşımda sorunların çözümünü istedi.