Ankara’da kurtuluş ziyareti: Bursa’nın işgalinde TBMM kürsüsüne örtülen Puşide-i Siyah kararı tablo oldu, TBMM Başkanı Yıldırım’a verildi

TBMM BAŞKANI BİNALİ YILDIRIMA PUŞİDE İ SİYAH TABLOSU ARMAĞANI BURSA MİLLETVEKİLLERİ ALİNUR AKTAŞ MUTLU ÇINAR
TBMM BAŞKANI BİNALİ YILDIRIMA PUŞİDE İ SİYAH TABLOSU ARMAĞANI BURSA MİLLETVEKİLLERİ ALİNUR AKTAŞ MUTLU ÇINAR

Bursa, 2 yıl 2 ay 2 gün süren Yunan işgalinden kurtuluşunun 96. yıldönümünü salı günü kutladı.
Bursa işgal edildiğinde, TBMM’nin 10 Temmuz 1920 tarihli oturumunda Meclis kürsüsüne Puşide-i Siyah yani siyah örtü örtülmesine karar verildi. İlk kez serilen örtü, Bursa kurtulunca kaldırıldı.
Kurtuluşun 96. yıldönümü için hazırlık yapılırken, Kent Kültürü Derneği Başkanı Mutlu Çınar her zamanki üretkenliğiyle, Puşide-i Siyah özelliğini gündeme getirdi.
Projeyi…
Büyükşehir Belediyle Başkanı Alinur Aktaş detaylandırıp farklı bir boyuta taşıdı. Dün akşam da Ankara’da farklı bir törene dönüştürdü.
AK Parti’nin Bursa milletvekilleri Hakan Çavuşoğlu, Efkan Ala, Emine Yavuz Gözgeç, Osman Mesten, Mustafa Esgin, Refik Özen, Atilla Ödünç, Zafer Işık, Vildan Yılmaz Gürel ile Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ve Kent Kültürü Derneği Başkanı Mutlu Çınar ziyarette TBMM Başkanı Binali Yıldırım’a 1920’de alınan kararın kopyasını tablo olarak hediye ettiler.
Kararı Ala’nın, ipek üzerine işlenmiş Bursa panosunu da Çavuşoğlu’nun elinden alan Meclis Başkanı için de farklı bir ziyaret oldu.