Büyükşehir için CHP B planını konuşuyor: Mustafa Bozbey Nilüfer’de devam ederse Ceyhun İrgil olur

MUSTAFA BOZBEY VE CEYHUN İRGİL
MUSTAFA BOZBEY VE CEYHUN İRGİL
MUSTAFA BOZBEY VE CEYHUN İRGİL

İznik’te, sivil toplum örgütü temsilcileriyle yaptığı toplantıdaki konuşmasında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu açık açık söyledi:
“Bursa Büyükşehir Belediyesi’ni bize verin.”
Bunu söylerken…
CHP tarafından yönetilen belediyeleri referans gösterdi ve siyasi anlamda Bursa’nın kurtuluşu mesajı verdi. Konuşmasındaki çağrıyı Orhangazi ve Gemlik ilçelerini ziyaretlerinde de tekrarladı.
Kılıçdaroğlu’nun kafasındaki CHP Büyükşehir Adayı’nın Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey olduğunu artık herkes biliyor. Zaten, bu konuşmaları da Bozbey’in kızının düğünü için gelmişken yapıyor.
Ne var ki…
Uzunca zamandır Kılıçdaroğlu’nun böyle düşündüğü bilinmesine ve geçen seçim olduğu gibi beklentilerin yoğunlaşmasına karşın Mustafa Bozbey’in Büyükşehir adaylığına istekli olmadığı da artık sır değil.
Dahası…
CHP kamuoyunda, oluşan havanın tersine Bozbey’siz girilecek seçimde Nilüfer’in kaybedilme riski yüksek sesle konuşuluyor. Parti içinde Nilüfer’de devamını daha doğru bulanlar düşüncelerini seslendirmeye başladılar.
Böyle bir ortamda…
CHP’nin nasıl davranacağını da cuma akşamı Olay Televizyonu’ndaki Her Açıdan programında konuk ettiğimiz CHP İl Başkanı Hüseyin Akkuş açıkladı:
“Önümüzdeki hafta geniş çaplı bir ankete başlıyoruz. Vatandaşa soracağız, anketten ne çıkarsa ona göre hareket edeceğiz.”
İşte…
Bu açıklamanın ardından CHP kulislerindeki değerlendirmelerde şu öne çıktı:
“Anketten Mustafa Bozbey’li Nilüfer çıkar. Özel seçmeni olan Bozbey’siz CHP’nin Nilüfer seçiminin riskli olacağı anlaşılır.”
Peki…
Anket Bozbey’in Nilüfer’e devamı mesajı verirse ne olur? Bu soruya da şöyle cevap veriliyor:
“Bozbey vatandaşa dokunan ve iyi ilişkiler kuran bir belediye başkanı. O nedenle çok seviliyor. CHPnin elinde bu özelliklere uyan bir de yeniden milletvekili adayı olmayan Dr. Ceyhun İrgil var.”
Hesap şu:
“Bir dönem milletvekilliği yaptı ve kendi kararıyla aday olmayıp bıraktı. Onu da herkes tanıyor ve seviyor. CHP’nin B planı İrgil olur.”