İYİ Parti il başkanı arıyor… Birol Mumcu ve Yahya Bahadır’ı Ankara’ya çağıran Koray Aydın ayrı ayrı görüştü, yeni başkan hafta sonu belli oluyor

BİROL MUMCU VE YAHYA BAHADIR
BİROL MUMCU VE YAHYA BAHADIR
BİROL MUMCU VE YAHYA BAHADIR

Revizyon kararı tam da 30 Ağustos günü alındı. Toplanan İYİ Parti MYK’sı, 24 Haziran’daki aday adaylıkları nedeniyle il yönetimlerinde boşalmalar olduğu için teşkilat revizyonu yolunu seçti.
Kararın en önemli maddesini ise 81 il Başkanı ve il yönetimlerine istifa çağrısı oluşturdu.
Bu kapsamda…
İYİ Parti Bursa İl Başkanı Bayram Kazancı ertesi gün Meral Akşener’in isteğiyle alınan MYK kararına uyup yönetimiyle birlikte istifa etti.
Sonrasındaysa Bursa’da ilginç bir süreç gözlemledik.
Bir yanda…
Bazı il başkanları gibi Kazancı ve ekibi yeniden atanmayı bekliyordu. İlçelerin büyük bölüm ise Selçuk Türkoğlu ile çalışma isteği sergiliyordu.
Çekişme…
İl başkanlığı için adı öne çıkan Türkoğlu’na yönelik, siyasette pek de görmediğimiz sertleşmeye dönüşünce İYİ Parti Genel Merkezi farklı bir yol seçti.
Nitekim…
3 Mayıs’ta il yönetim kurulu içindeki oylamada Bayram Kazancı ile yarışan Dr. Yahya Bahadır ile partinin Kurucu İl Yönetim Kuru Üyesi olan Birol Mumcu dün için Ankara’ya çağrıldılar.
Görüşmeleri…
Teşkilat Başkanı Koray Aydın iki isimle ayrı ayrı yaptı. O görüşmelerde Mumcu ve Dr. Bahadır’ın birbirlerinden habersiz olarak, “Ben olmazsam arkadaşımın yanında çalışırım” demeleri Aydın’ın ilgisini çekti ve çok da hoşuna gitti.
Buna karşın…
Kendi aralarındaki değerlendirmenin ardından son kararı Genel Başkan Meral Akşener’in vereceğini, yeni il başkanının da hafta sonunda belli olacağını söyledi.
Dr. Yahya Bahadır ve Birol Mumcu görüşmelerin ardından Bursa’ya döndüler.