Siyasette farklı bir yol: Yenilenme için kongrenin yolunu açmak isteyen CHP Yenişehir ilçe başkanı ve yönetimi istifa edip görevi bıraktı

CHP YENISEHIR ILCE BASKANI NECDET SERT
CHP YENISEHIR ILCE BASKANI NECDET SERT
CHP YENISEHIR ILCE BASKANI NECDET SERT

Şunu biliyoruz: CHP Yenişehir İlçe Başkanı Necdet Sert başından beri değişimden yana tavır sergiliyor. Destek verdiği değişim için kurultay gerçekleşmese de, yönetimiyle birlikte siyasette az rastlanacak karara imza attı.
O karar…
İlçe Başkanı Sert ve 10 kişilik ilçe yönetim kurulunun toplu istifasını getirdi.
Gerekçe de şöyle açıklandı:
“CHP’nin seçmenin sesine kulak vererek, örgütümüzden güvenoyu alacak yeni bir yapı ile yerel seçimlere gitmesi daha doğru olacak. Yerel siyaset ve demokrasi anlayışımızın, yurtseverliğimizin gereği İlçe Yönetim Kurulu olarak istifa kararı aldık.”
Açıklamada…
Partiyi ilçe kongresine götürmeyi hedefleyen başkan ve yönetim istifası “seçmenle barışmanın en ideal yolu” olarak görülüyor. Son bölümdeyse, yerel seçim adaylarının yargı önünde önseçimle belirlenmesi isteniyor.
Ortaya çıkan bu sürprizi CHP İl Başkanı Hüseyin Akkuş’a sorduk. “İstifalar nedeniyle yönetim düştü. Yeni yönetim atayıp kongreye de gidilebilir, başka bir formül de bulunabilir” demekle yetindi.