Teşkilat revizyonuna giren İYİ Parti çevresinde uzlaşacağı yeni İl Başkanı’nı yönetim içinden buldu: Dr. Yahya Bahadır

Yİ PARTİ İL BAŞKANI DR. YAHYA BAHADIR
Yİ PARTİ İL BAŞKANI DR. YAHYA BAHADIR
İYİ PARTİ İL BAŞKANI DR. YAHYA BAHADIR

İlk tartışma… 11 Mart’taki İYİ Parti il kongresine gidilen süreçte yaşandı. Selçuk Türkoğlu adı, MHP’de kader siyaseti yaptıkları İl Başkanı Yüksel Yılmaz’a karşı aday olarak gündeme geldi. O da sıcaktı, ama vazgeçti.
24 Haziran sürecinde milletvekili adaylığı için Yılmaz ve yönetiminin büyük bölümü istifa edince, yönetim kurulunda yapılan oylamayı Yılmaz ekibi adayı Bayram Kazancı kazanırken, oylanan Dr. Yahya Bahadır ise “Oylama olacağını bilseydim yarışa izin vermezdim” dedi.
Genel Merkez’in yaptığı çağrı gereği İYİ Parti İl Başkanı Bayram Kazancı ve Yönetim Kurulu revizyon için istifa edince Selçuk Türkoğlu yine gündeme geldi.
Fakat…
Hak etmediği şekilde suçlanıp hırpalandı.
Ankara’ya davet edilen Birol Mumcu ve Dr. Yahya Bahadır’la görüşen İYİ Parti Teşkilat Başkanı Koray Aydın kararını önceki gece bildirdi ve İYİ Parti’nin yeni il başkanı Dr. Yahya Bahadır oldu.
Uzun yıllardır Bursa’ya hem doktor olarak, hem sivil toplum örgütlerinde hizmet veren Bahadır uzlaştırıcı tarzıyla sorunların üstesinden gelebilir.
Selçuk Türkoğlu karar sonrası “İradem dışında il başkanlığımı isteyen 16 ilçe başkanına ve partililere müteşekkirim, çok onore oldum” dedi. Adaylık görüşmesi için Ankara’ya davet edilen Birol Mumcu ise “Yahya Bey’le abi-kardeş çalışmaya hazırım” mesajı verdi.