Uzmanından otopark sorununa karşı önemli bir öneri: Yıkılan 2 okulun altı otopark olarak projelendirilirse kent merkezi rahatlar

DEMİRTAŞPAŞA ENDÜSTRİ MESLEK LİSESİ YIKIM
DEMİRTAŞPAŞA ENDÜSTRİ MESLEK LİSESİ YIKIM
DEMİRTAŞPAŞA ENDÜSTRİ MESLEK LİSESİ YIKIM

Öneri… Bu sütunların okurlarının yol ve trafik uzmanı olarak tanıdığı, görüşlerini önemsediğimiz M. Tözün Bingöl’den geldi.
Çıkış noktasını da…
Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un geçen hafta Bursa ziyaretindeki yeni otopark yönetmeliği gereği binaların altına her daire için otopark yapılması zorunluluğu açıklaması oluşturuyor:
Tözün diyor ki:
“Ulucami, Hanlar Bölgesi, Tophane, çarşılar turistlerin yoğun ziyaret ettiği yerler. Fakat turist otobüslerinin park sorunu var. Yol kenarına park ettiklerinde de hem Bursa’ya yakışmıyor, hem kent trafiğini etkiliyorlar.”
Bu noktada…
“Bölgede Demirtaşpaşa Endüstri Meslek Lisesi ile Tophane Endüstri Meslek Lisesi depremsellik nedeniyle yeniden yapılmak üzere yıkıldı” anımsatması yapıp şunu öneriyor:
“İki okulumuzun yeni projelerinde, altlarına otopark yapılmalı. Giriş çıkışları doğru tasarlanmış, izolasyonu düzgün otoparklar hem turist otobüslerinin park sorununu çözer, hem bölgelerine rahatlık getirir.”
Şunu da ekliyor:
“Sayın Bakan’ın açıkladığı yeni otopark yönetmeliği böyle bir projelendirmeye fırsat tanıyor.”