Uzun zamandır Kılıçdaroğlu’nun kafasında onun olduğunu herkes biliyor: Bozbey kendisi istekli olmasa da adım adım Büyükşehir adaylığına gidiyor

CHP GENEL BAŞKANI KEMAL KILIÇDAROĞLU VE NİLÜFER BELEDİYE BAŞKANI MUSTAFA BOZBEY
CHP GENEL BAŞKANI KEMAL KILIÇDAROĞLU VE NİLÜFER BELEDİYE BAŞKANI MUSTAFA BOZBEY

Bu sayfaların okurları anımsayacaklar… CHP’de Muharrem İnce, Ümit Kabasakal, Ömer Faruk Eminağaoğlu’nun genel başkanlık için Kemal Kılıçdaroğlu ile yarışa girdikleri kurultayın yapıldığı gün, yani 2 Şubat 2018 günü ilk duyumu paylaştık.
O yazıda…
Parti Meclisi listesi hazırlıklarını sürdüren Kılıçdaroğlu’nun görüşmelerinde yerel seçim değerlendirmeleri yaparken, Bursa’dan söz açılınca kafasındaki adayı dile getirdiği şu cümleye yer verdik:
“Bursa Büyükşehir adayımızın kendisini fazla anlatmasına da gerek kalmayacak. Gittiği yerlerde ‘Gülümseyin Nilüfer’desiniz’ desin yeter. Herkes ne demek istediğini anlar zaten.”
Gerçi…
Bursa kulisleri için bu beklenti yeni değil, ama CHP Genel Başkanı ağzından ilk kez dile getirilmiş bir düşünce oldu.
O süreçte Mustafa Bozbey sessiz kalıp gelişmeleri izlemeyi tercih etti.
Ne var ki…
Nilüfer’de devam etmek istediğini de her yerde söyledi ve Büyükşehir adaylığı için istekli davranmadı.
Hatta…
24 Haziran seçimi sonrası değişim yanlıları kurultay isterken, olağanüstü kurultay için imza vermesi de bu spekülasyonlarla ilişkilendirildi.
Gerçekten de…
Bozbey’in CHP Büyükşehir adaylığı çok konuşulup tartışıldı, ama bugün bu konuşmaların spekülasyonun ötesine geçme aşamasına geldiği görülüyor.
Üstelik…
31 Mart’ta seçimi kazanacak adaylarla yola çıkmak isteyen Kılıçdaroğlu’nun Osmangazi’yi kazanmak için Erkan Aydın formülü kadar, Büyükşehir için herkesin bildiği ve sevdiği Bozbey’i aday gösterme düşüncesinin devam ettiğini Ankara’dan yansıyan haberlerden anlıyoruz.
Bugüne kadar olduğu gibi, Mustafa Bozbey yine sessiz ve yorum yapmıyor, ama Büyükşehir’den çok Nilüfer’de devam etmek istediği izlenimini de vermeyi de sürdürüyor.
İşte…
Tam da böyle bir ortamda Büyükşehir adaylığı için Mustafa Bozbey’i düşünen Kılıçdaroğlu hafta sonunda Bozbey’in kızının düğünü için geliyor.
Acaba baş başa bu konuyu görüşürler mi? Ziyaretin kilidi galiba bu nokta olacak.