24 Haziran sonrası teşkilat revizyonuyla yenilenen İYİ Parti ‘sokak siyaseti’ stratejisiyle slogan geliştirdi: Anlat hemşerim, dertleşelim. beraber çözelim

Yİ PARTİ İL BAŞKANI YAHYA BAHADIR
Yİ PARTİ İL BAŞKANI YAHYA BAHADIR
İYİ PARTİ İL BAŞKANI YAHYA BAHADIR

Kurulduğunda toplumun ilgisi ve beklentisi yüksekti. Fakat, çok erken gelen 24 Haziran seçiminde hedeflediği sonucu alamayan İYİ Parti şimdi yerel seçimle çıkış planlıyor.
Bu amaçla…
İşe teşkilat revizyonuyla başladı ve Bursa’nın tanıdığı bir isim olan Dr. Yahya Bahadır başkanlığında 60 kişilik yeni bir yönetim oluşturup yeni bir heyecanla kollar sıvandı.
İYİ Parti İl Başkanı Dr. Yahya Bahadır, süreci anlatırken söze “Bu partinin Kurucu İl Sekreteri’yim. 25 yıllık devlet memurluğu ve 35 yıllık hekimliği yaşamımda İYİ Parti ile siyasete adım attım” diye başladı ve şunu söyledi:
“Yönetimden bir çok arkadaşımız seçimlerde aday olduğu için boşalmanın sıkıntısını yaşadık ve güçlendirme ihtiyacı doğdu.”,
Yeni yönetimin kriterini şöyle açıkladı:
“Yerel yönetim seçimlerinde aday olmayı düşünmeyen, sahada çalışacak, daha dinamik, kadın ve genç oranı daha yüksek bir yönetim oluşturuldu.”
Şunun altını çizdi:
“60 kişilik yönetimin yüzde 40’ı 35 yaşın altında genç, dinamik ve liyakat sahibi arkadaşlarımızdan kuruldu. Bu kadro deneyimlilerle harmanlandı.”
Şunu da ekledi:
“Bizde yüzde 25 kadın kotası var, ama yönetimin yüzde 30’u kadın. Ayrıca engelli arkadaşlarımız, hatta Başkanlık Divanı üyemiz var.”
Yeni kadronun seçim stratejisini ise şu sözlerle dile getirdi:
“Seçim sokakta kazanılır. Sokakta, meydanlarda bir bir milletle konuşup kaynaşarak siyaset yapacağız.”
Slogan da belli:
“İnsanlarımıza ‘Anlat hemşerim, dertleşelim, beraber çözelim’ diyeceğiz.”
Hedef de şu:
“24 Haziran’da aldığımız yüzde 10 oy en düşük çıtamız. Öncelikle bunu en yükseğe çıkarmak hedefimiz. Yükselen parti olacağız. Genel seçimde iktidara geldiğimizde Türkiye’yi şaha kaldıracağımızı göstereceğiz.”
Yerel seçime de şöyle bakıyor:
“Yerel seçimlerde belediye başkan adayının niteliği ve tanınırlığı etkili oluyor. O nedenle sevilen, sayılan, işinin ehli ve güçlü adaylarla iddialı olarak seçime girip kazanacağız.”
Bu noktada…
Bazı isimler olduğunu, ancak 1-2 aya kadar kesinleşeceğini ifade edip ekledi:
“Yerel seçimler bizim için çıpa olacak. Toplumun değişim ihtiyacını İYİ Parti karşılayacak.”