Portekiz’de toplanan Akdeniz Asamblesi’nde Türk parlamenterler arasında Bursalı 2 milletvekili var, heyet başkanı da Bursa’dan

MUSTAFA ESGİN VE ERKAN AYDIN BÜYÜKELÇİLİK MÜSTEŞARI ZEYNEP KALELİ CRUZ NEVRES
MUSTAFA ESGİN VE ERKAN AYDIN BÜYÜKELÇİLİK MÜSTEŞARI ZEYNEP KALELİ CRUZ NEVRES

TBMM’nin görev alanında, parlamentolararası dostluk grupları kapsamında Akdeniz Asamblesi olarak tanınan Akdeniz İçin İşbirliği çalışma grubu da var.
Akdeniz’e kıyısı olan ülkelerin parlamenterlerinin bir araya geldiği toplantılar Türkiye için stratejik konumu nedeniyle herkesten daha fazla önem taşıyor.
İşte…
Bu kurulda geçen dönem Bursa’dan 2 milletvekili vardı AK Parti Milletvekili Hüseyin Şahin ile CHP Milletvekili Dr. Ceyhun İrgil birlikte Türkiye’nin haklarını savunuyorlardı.
İkisi de 24 Haziran seçiminde aday olmadı.
Tesadüfe bakın ki…
2 Bursa milletvekilinin görev aldığı Akdeniz Asamblesi’nde bu dönem yine 2 Bursa Milletvekili var: AK Parti’den Dr. Mustafa Esgin ve CHP’den Erkan Aydın.
Esgin ve Aydın toplantı için halen Portekiz’in başkenti Lizbon’dalar. Üstelik, TBMM Parlamenter Heyeti’ne Mustafa Esgin başkanlık etti.
2 Bursa milletvekili toplantı öncesi Türkiye’nin Lizbon Büyükelçiliği Birinci Müsteşarı Zeynep Kaleli Cruz Nevres’i ziyaret ettiler.