Sağlık Bakan Yardımcısı Eldemir “Sağlık yatırımlarında sorun yok” dedi ve Şehir Hastanesi için açılış tarihi verdi: 2019 Temmuz ya da Ağustos

SAĞLIK BAKAN YARDIMCISI HALİL ELDEMİR HASTANE İNŞAATINDA
SAĞLIK BAKAN YARDIMCISI HALİL ELDEMİR HASTANE İNŞAATINDA

Sağlık Bakan Yardımcısı Halil Eldemir’le sohbet ederken, gözümüz bir an televizyona kaydı. Ekranda, dövizdeki dalgalanma nedeniyle ortaya çıkan ekonomik durumun yatırımlara nasıl yansıyacağı tartışılıyordu.
Biz de…
“Kamu yatırımlarında tasarruf önlemleri alınıyor… Bursa’daki sağılık yatırımları bu durumdan etkilenir mi?” dişe sorduk.
Eldemir de yetiştiği ve yaşadığı kent Bursa için şunu söyledi:
“Kimse tedirgin olmasın… Bursa’nın sağlık yatırımlarında herhangi bir problem yok.”
Şunu aktardı:
“Son gelişimde, Acemler’de inşaatı devam eden Ali Osman Sönmez Devlet Hastanesi müteahhidine ‘Bursa’nın eksiği var, inşaatı hızla tamamla. Biz de tamamladıkça ödemeni yaparız’ dedim. O şimdi hızlı bir şekilde çalışıyor.”
Şunu vurguladı:
“Devam eden yatırımların bir an önce tamamlanması hükümetimizin genel iradesi. Sağlık yatırımlarının bir an önce tamamlanması için bizim açımızdan ödenek problemi yok.”
Ardından…
Planlama aşamasındaki bazı yatırımların bu kapsama girebileceğini anımsatıp şunu açıkladı:
“Şehir Hastanesi’nin 2019’un temmuz ya da ağustos ayında açılıp hizmet vermesini planlıyoruz, bunun için çalışıyoruz.”
Bunun üzerine…
29 Ekim 2017’de açılması hedefiyle 9 Mayıs 2015’te temeli atılan ve toplam 1.355 yataktan oluşan Genel Hastane, Kadın Doğum ve Çocuk, Onkoloji, Kalp ve Damar Cerrahi, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon, Adli Psikiyatri olmak üzere 6 hastanenin bünyesinde yer alacağı Şehir Hastanesi’nin kente uzaklığının eleştiri konusu olduğunu anımsattık.
Şunu söyledi:
“Aslında Şehir Hastanesi tam da olması gereken yerde. Çünkü, burası bölgeye nitelikli sağlık hizmeti verecek bir hastane kampusu. O nedenle her yerden ulaşılabilir olması çok önemli.”
Şunu da ekledi:
“İnsanımızın bazı alışkanlıkları var. Örneğin aile hekimine, sağlık ocağına gitmek yerine hastaneyi tercih ediyor. Burası organ nakli, yanık üniteleri, KVC’siyle nitelikli sağlık hizmeti verecek ve bölgenin hastanesi olacak.”